Kale, Çin Lahanası, Brokoli ve Pancar Sapı Yemekleri


kale salatası

Pratik Zeytinyağlı Tarifler ve Salatalar

Münih'e taşınma sürecinde ben oralarda ne bulurum ki, bizim pazarlar gibisi var mı diye düşünüyordum. Gerçekten de bizim Küçükbakkalköy pazarının yerini hiç bir şey tutamaz :) ama Viktualienmarkt diye de bir gerçek var. Münih'te kendimi en mutlu hissettiğim yerlerden birisi. O kadar çok çeşit sebze ve meyve var ki. Çoğunu da daha önceden hiç görmemiştim. Sağlıklı beslenmek için neler olduğunu keşfetmek, bu sebzeler ile denemeler yapmak çok keyifli.

Salata sevgimi bilenler vardır, daha önceden de 10 Doyurucu Salata Tarifi paylaşmıştım. Çok okunan yazılarımdan birisi oldu :)

Sebzeleri pişirdiğimde ya da çeşitli salatalar yaptığımda instagram sayfamda hikayeler bölümünde paylaşıyorum ama sonra kaybolup gidiyor. Blogda da olsun, okuyalım faydalanalım istedim :)



Kale Salatası
kale salatası

Yıllardır kaleyi duyarım ama Türkiye'de pek karşıma çıkmamıştı. Markette görünce alıp denemek istedim. Bu arada kaleden harika cips oluyor. ben daha önceden kale terine karalahana cipsi denemiştim. Onu da mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

* Öncelikle kaleyi iyice yıkadıktan sonra tavada 5 dk kadar zeytinyağ ile çevirdim. Aslında çiğ olarakta tüketebilirsiniz ama ben biraz yumuşasın istedim. Biraz sarı biber de ekleyip beraber pişirdim. Sonra da haşlanmış pancar ve ay çekirdeği ekledim. Çok besleyici ve lezzetli bir salata oldu.

Pancar Sapı Kavurma

pancar
Oğlum da kızım da pancarı çok seviyor bu yüzden sık sık alıyorum. Genellikle haşlayıp kullanıyorum bazen de çiğ olarak salatalara ekliyorum. Markette renkli pancar saplarını görünce dayanamadım, hemen aldım. 
Pancar saplarını bir parmak kalınlığında kestim. Daha sonra da tavaya çok az su ekleyerek soğan ile birlikte pişirdim. Tavanın kapağını kapatırsanız pişerken kendi suyunu salıyor, harika oluyor.
Piştikten sonra da biraz haşlanmış nohut ekledim. Salataya şahane bir lezzet kattı. Denemenizi tavsiye ederim.
pancar

Çin Lahanası Salatası (Pak Choy)

pak choy

Daha önceden kendisi ile tanışmamıştım, Münih'e kısmetmiş :) Bayıldım lezzetine, keşke daha önceden keşfetseymişim dedim. Salatası şahane oluyor veya biraz soğan ile kavurup omlete ekleyebilirsiniz.
Aslında uzun süre "Çin lahanası nasıl pişirilir?" diye düşündüm ve sonra et yemeğinin yanına bir zeytinyağlı yemek gibi denedim. Önce birkaç dakika buharda pişirdim, hafif yumuşattım sonra tavada zeytinyağı, bol baharat ve susam ile çok kısa çevirdim.

Fermente Brokoli ve Brokoli Sapı Yemeği


fermente brokoli

Fermente Brokoli bizim evin favorilerinden, daha önceden tarifini paylaşmıştım. Kışın sık sık yapmaya çalışıyorum. İtiraf ediyorum, brokoli saplarını bazen atıyordum ama bu sefer brokoli sapının faydalarını düşündüm ve atmadım :) 
Brokoli sapını ve mor lahanayı ince ince doğrayıp buharda pişirdim. Mor lahanayı mutlaka buharda pişirmeyi deneyin şahane oluyor.
Sonra da soğan ve kırmızı biberi biraz zeytinyağında soteleyip brokoli ve mor lahana ile karıştırdım. Soğuduktan sonra üzerine nar da ekleyebilirsiniz, çok yakışıyor.

Afiyet olsun.
Sevgiler.

Hiç yorum yok