Ekmeksiz 10 Kahvaltı Önerisi

ekmeksiz kahvaltı


Sanırım blogu açtığım ilk günlerden beri en çok sorulan sorulardan birisi kahvaltıda ne yediğim :) "Ekmeksiz kahvaltı olur mu? Ekmeksiz nasıl doyulur?" en büyük tartışma konularından. Canan Karatay sayesinde son yıllarda ekmek gündemden hiç düşmüyor. 

Bence ekmeksiz de doyulur ve harika besleyici bir kahvaltı yapılabilir. İşte bu yüzden kahvaltılarımdan bazı örnekleri paylaşmak istiyorum. Alıştıktan sonra hiç ekmek arayışı içinde olmayacağınızdan emin olabilirsiniz. Yeni lezzetler keşfetmeye hazır olun :)

Ekmeksiz 10 Kahvaltı Önerisi

1. Muzlu-Vişneli Kahvaltı Tabağı

Eğer klasik bir kahvaltı yapmak istemezseniz o zaman muz ve vişneleri rondoda karıştırıp üzerini nar, chia tohumu ve kivi ile süsleyebilirsiniz. Bu karışıma yoğurtta ekleyebilirsiniz. Ayrıca ekleyeceğiniz glutensiz yulaf ile kahvaltınızı daha da doyurucu hale getirebilirsiniz.

vişne

2. Fırında yumurtalı avokado

Avokadoyu ortadan ikiye bölüp, çekirdeğini çıkardıktan sonra içinden birkaç kaşık avokado alıp yumurta, peynir ve baharatlarla karıştırıp avokadonun içini doldurabilirsiniz. Fırında 15 dk 160 C'de pişirirseniz doyurucu ve sağlıklı yağlar ile dolu bir kahvaltı yapmış olursunuz.

fırında avokado

3. Waffle

Waffle makineniz yoksa tavada krep gibi de yapabilirsiniz. 1 yumurta, 1 yk kinoa tozu, 1 tk zeytinyağı, biraz tuz ve çeşitli baharatları karıştırarak waffle / krep hazırlayabilirsiniz. Yanına da gökkuşağı diyetine uygun olarak havuç, badem, kivi, çiğ kabak çekirdeği ve vişne kurusu ekleyebilirsiniz.


glutensiz

 4. Tatlı Patatesli Yumurta

Son dönemde en favori yiyeceklerimden birisi tatlı patates, yeni keşfettim ama çok sevdim. Tatlı patatesi çorbalarda, garnitür olarak yemeklerin yanında ya da kahvaltıda kullanabilirsiniz. Daha önceden fırında az zeytinyağı ile garnitür olarak pişirdiğim tatlı patatesler vardı. Peynir, yumurta, tatlı patates, biberi bol baharatla tavada pişirip harika bir kahvaltı menüsü elde edebilirsiniz.


omlet

5. Kabaklı - Kinoalı Omlet

Kahvaltıda bende zeytin, peynir, domates gibi klasik lezzetler yemeyi çok seviyorum ancak bazen hem doyurucu hem de farklı lezzetler arıyorum. İşte bunlardan birisi de kabaklı, kinoalı bol peynirli omlet. Kinoa konusunda çok soru geliyor. Eğer 15 dk suda bekletirseniz ve sonrasında 3-4 su yıkayıp haşlarsanız hiç acı bir tadı olmadan rahatlıkla yiyebilirsiniz. Buzlukta genellikle haşlanmış kinoa tutmaya çalışıyorum, böylece pratik bir şekilde kullanabiliyorum.
Kabakları küp küp doğrayıp zeytinyağında tavada biraz yumuşattıktan sonra kinoa, yumurta ve bol peyniri ekleyerek pişirebilirsiniz.

kinoa

6. Hindistan cevizi sütlü smoothie

Hindistan cevizi sütünün aromasını çok seviyorum, yumurta yemek istemediğim sabahlarda içebiliyorum. Hindistan cevizi sütü, yaban mersini, mor erik ve ceviz ezmesini karıştırıp içebilirsiniz. Eğer kahvaltınızdaki yağ oranını arttırmak isterseniz bu karışıma yarım avokado da ekleyebilirsiniz.

smoothie

7.  Minik Poğaçalar

Bazen çocuklar yumurta yediğini bilmek istemiyor :) Bu yüzden kahvaltıda farklı formlarda sunabilirsiniz. 2 yumurta, bol beyaz peynir, 1 yk mısır unu, 1/2 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı da sirke ekleyip çırptım. Fırında 150 C'de 15 dk pişirdim. Poğaça gibi oldu ama unsuz ve mayasız :)
Eğer glutensiz unları merak ediyorsanız, 10 Glutensiz Un Çeşidi ve 24 Glutensiz Tarif yazımı da mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

glutensiz poğaça

8. Oopsie Ekmeklerinden Pizza

Daha önceden uzun uzun oopsie ekmeği tarifini yazmıştım. Ekmeklerinizi hazırladıktan sonra tost yapabilirsiniz veya üzerine salça, peynir, sucuk ekleyip fırında minik pizzalar yapabilirsiniz.

glutensiz pizza

9. Patatesli Yumurta

Patates salatasından artan patatesler sabah bir kahvaltıya dönüştü :) Haşlanmış patates, yumurta, bol peynir, biber ve domatesi karıştırarak bir fırın kabında 150 C'de  10 dk. pişirerek lezzetli ve doyurucu, pizza gibi bir kahvaltı elde edebilirsiniz.

omlet

10. Brokolili Yumurta


Haşlanmış brokoli, peynir, zeytin ve bol baharat karışımına yumurta ekleyerek pişirebilirsiniz. Uzun süre tok tutan bir kahvaltı :) Yanında da pazı, roka, havuç, ceviz, zeytin ve çekirdekli tahin soslu salata :)

omlet

Afiyet olsun. Sizin ekmeksiz kahvaltı denemeleriniz neler?

Doyurucu 10 Salata Tarifini de mutlaka incelemenizi öneririm. Hepsi ayrı bir lezzet :)

6 yorum

  1. Çok teşekkür ediyorum. Pratik ve lezzetli tarifler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sagliiiik hepsi birbirinden guzel ve leziz👏👏👏👏

    YanıtlaSil
  3. ekmeksiz 10 kahvaltı önerisi demişsin gösterdiğin yemekler beni bitirdi, ekmek almaya üşendiğimden internet'de arama yapıyordum bu yemekleri yapacağıma 10 kere ekmeğe giderim :D

    YanıtlaSil