Kandida - Çağın Hastalığı

 

kandida kitabı

Uzun suredir bu kitap hakkında yazmak istiyordum ancak fırsatım oldu.

Kandida aslında makul bir miktarda hepimizde var, sorun kontrolsüzce artmaya başladığında ortaya çıkıyor. Kendisi pek "fırsatçı" ve çoğumuz yaşadığımız durumların kandida sebebiyle olduğunun farkında değiliz.

Mesela ben neredeyse 2 yıl önce tahlil sonuclarımı görünce "Bu ne ya böyle😁" demiştim. Hatta o dönem yaptığım kandida diyetini, detayları da uzun uzun bloga yazmıştım. Candida Diyeti ve Beslenme Şeklim yazımdan detayları okuyabilirsiniz. 

Peki bu kandidanın oluşum sebepleri neler?

🔸️Azalan sindirim salgıları
🔹️Şeker tüketimi ve beslenme düzensizliği
🔸️Klorlu su tüketimi (Burada önemli detay, kitap içilmesinden değil banyoda sıcak su ile banyo sırasındaki buharın solunmasından bahsediyor. Bana çok ilginç geldi.)
🔹️Ağır metaller
🔸️Amalgam dolgular (Mesela benim küçükken vardı. Aslında özel bir protokol ile çıkarılması gerekiyormuş kitapta çok detaylı anlatılıyor ama hiç hatırlamıyorum öyle bir durum. Olan oldu zaten de😊 Bundan sonra ihtiyacı olanlar dikkat etsin diye yazıyorum.)
🔹️Zayıflamış bağırsak ve karaciğer işlevi
🔸️Stres, duygusal travmalar
🔹️Az yağlı beslenme
🔸️Antibiyotik kullanımı (Türkiye'de bir yılda 160 milyon kutu tüketiliyormuş😳)

Her hastalıkta olduğu gibi sarımsak, soğan, zencefil, zeytinyağı, kekik yağı, karanfil, hindistan cevizi yağı, siyah ceviz kabuğu, çay ağacı yağı gibi destekleri de günlük rutinimize eklememiz öneriliyor.

Tabi ki doktor kontrolünde olması kritik, bazen faydalı şeylerin fazlası da zarar. Örnek ben🙋🏻‍♀️ Fazla fermente gıda tüketip bakteri dengesini bozmam gibi🙃 Eğer kandida konusunda bir diyet listesine ihtiyacınız olursa Candida ve Örnek Diyet Menüsü yazımdan detaylara ulaşabilirsiniz.

Kitapta gümüş suyu kullanımından biorezonansa çok başka detaylar da var.

Bu konuda dertli olanlara fikir verir diye paylaşmak istedim. Özetle kitabı tavsiye ederim. Sevgiler🍀

Hiç yorum yok