Zencefil Şekeri


zencefil şekeri


Zencefil şekerini ilk kez Münih'te yemiştim, sonra evde yaptığım çikolatalara bile ekledim. O dönem denediğimde tabi ki epey şekerliydi. Sonra evde zencefil şekeri yapımı denemelerine başladım. Özellikle kış aylarında evimizde mutlaka bulundurmaya özen gösteriyorum. Sizler de deneyip zencefil şekeri hazırlayabilirsiniz.

💛Ufak bir mide rahatsızlığı, boğaz ağrısı vb. durumlarda uzun süredir evde bulunduruyorum. Çocuklar da seviyor. Tazesini yemek varken diyebilirsiniz ama bu şekilde tüketimi daha kolay oluyor.

💛Benimki pek şekerli olmuyor ama siz isteğinize göre ekleyebilirsiniz. Şeker oranı arttıkça acılığı azalacaktır ama ben daha az şeker koymayı tercih ediyorum.

💛Ben zencefilleri dilimleyip buzlukta saklıyorum. Sonra kabuğunu soyması çok kolay oluyor. Bu da pratik bir mutfak tüyosu olsun size :) Eğer farklı öneriler de okumak isterseniz linkten 35 Pratik ve Sıfır Atık Mutfak Tüyosu yazıma ulaşabilirsiniz.

💛Zencefilleri küp küp doğradıktan sonra üzerine biraz su ekleyip kaynatıyorum sonra o suyu döküp yeni su ve üç küp şeker ekliyorum. Yavaş yavaş pişerken suyu uçuyor. Çok su koymamaya özen gösterin. Üzerini kaplayacak kadar su yeterli olur.

zencefil şekeri

💛Sonra bir tepsiye diziyorum, en fazla iki günde kuruyor zaten. Kavanozda aylarca bekliyor. Birçok kez test edildi😉 Şimdiden afiyet olsun, şifa olsun.

Sevgiler🍀

Hiç yorum yok