Ev Yapımı Şekersiz Çikolatalar

şekersiz çikolata tarifi

Blogu açtığımdan bu zaman kadar bir çok farklı çikolata denemeleri yaptım. Tahinli çikolata, kahveli çikolata, beyaz kaju çikolatası gibi farklı denemelerim oldu.

Bizce bu zamana kadar yaptıklarımın en iyisi oldu. Çok sevdik💓 Ev yapımı şekersiz çikolata tarifi gerçekten çok basit, 10 dakika içinde kolaylıkla hazırlayabilir ve çocuklarınıza ev yapımı, katkı maddesiz, şekersiz bir çikolata sunabilirsiniz. "Evde çikolata nasıl yapılır?" sorusu en çok karşılaştığım sorulardan, bu yüzden ev yapımı çikolata tarifini adım adım yazacağım.

Ev Yapımı Çikolata Tarifi


🍫Kakao yağını bir kaseye koydum, altına da sıcak su. Benmari usulu yani. Suyun buharı ile yavaş yavaş eridi.

🍫Sonra kakao, hindistan cevizi yağı ve kakao çekirdeklerini ekledim. Hepsini karıştırdım.

🍫Biraz soğumaya bıraktım ve 1 çk bal ekledim. Eğer balı tam karıştırmazsanız bir bölgede toplanır ve sonra çikolatanız kötü olur. Bu yüzden az bal ekledim. Kakao yağının tadı çok güzel, kokusu ayrı güzel.

🍫Kalıplara döktüm. Badem, zencefil şekeri, kuru üzüm, kakao nibi, chia tohumu, hindistan cevizi rendesi (yılların klasiği, özel bir ürün değil) her kalıba ayrı ayrı ekledim. Yani 6 farklı ev yapımı çikolata oldu.

🍫Denemek için 1 saat oda sıcaklığında beklettim ama formu hala bozulmamıştı.
şekersiz çikolata

Malzemeler

50 gr kakao yağı
1 yk kakao (zevkinize göre artabilir.)
1 çk hindistan cevizi yağı (erimemiş)
1 çk bal
1 tk kakao nibi
1 çk portakal kabuğu tozu  (Şart değil ama ben çikolataya verdiği aromayı seviyorum.)

Süslemek için malzemeler zevkinize göre değişir. Ben eklediklerimi yazdım, bu malzemelerden hiç eklemeden kakao miktarını arttırıp bitter çikolata da yapabilirsiniz.

Umarım sizler de ev yapımı şekersiz çikolataları seversiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok