Bir Reiki Deneyimi

reiki nedir


Geçen sene "Stres Yönetimi ve Şifa Teknikleri"  yazımı paylaştığımda çok ilgi görmüştü. Heal Belgeseli ile hepimiz farklı farkındalıklar ve içe dönüşler yaşadık. Bunun sonucunda da araştırmaya başladım. 

Yıllardır "Reiki" eğitimlerini, uzmanlarını, deneyimleyenleri duyardım ama bir gün eğitimini alacağım hiç aklıma gelmezdi. Bu tarz eğitimlere başlayınca ve hayat içinde size kattıklarını fark etmeye başlayınca devam etmeden duramıyorsunuz. Önce Reiki 1. Seviye eğitimini aldım, 3 ay sonra da Reiki 2. Seviye eğitimini aldım.

Her iki eğitimde hayatıma farklı bilgiler ve deneyimler kattı. Bu da çok hoşuma gitti çünkü seviye arttıkça elinizde hissettiğiniz güç, sıcaklık hissi de artıyor. Başta tuhaf geldiğinin farkındayım ama zamanla hoşuma bile gitmeye başladı.

Reiki Nedir?

20.yüzyılın başında Japonya'da ortaya çıkan, enerji aktarımı ile ruhsal şifa vermeye dayalı olduğuna inanılan bir tekniktir. Rei "her yerde varolan", ki "ruhsal yaşam enerjisi" anlamına gelmektedir. Batıya "Evrensel Yaşam Enerjisi" olarak tercüme edilmiştir. Ancak ezoterik olarak "yüce kaynağın bilincini taşıyan, ruhsal amaçla çalışan yaşam gücü enerjisi" açıklaması daha kapsamlı bir tariftir. Reiki bir frekans ve "Ruhsal Şifa Tekniği"dir.


Sanırım reikideki şifa enerjisi konusundaki en önemli nokta kişinin sadece kanal olması, yani kendi enerjisinden aktarmaması, evrendeki enerjinin akmasına niyet etmesi :)

Ayrıca reiki eğitimi sonrası tuhaf bir şekilde kendimi daha güçlü, daha farklı hissetmeye başladım. Sanki daha önceden bilmediğim gizli bir gücümü keşfetmişim gibi :) Zaten, reikinin bedenin kendini iyileştirme yetisini canlandırdığından, bağışıklık sistemin güçlendirdiğinden hep bahsediliyor. Buna tanıklık etmek ayrıca keyif verdi.

Özetle, zihinsel - ruhsal - bedensel şifayı bir arada gerçekleştiren bir sistem. Aslında hepimizde doğumdan sonra var olan yaşam enerjimizin farkına varmamızı sağlıyor. Reiki ile bozulmuş olan bedensel enerjimizi de dengeleyebiliyoruz. 

İnisiasyon (Uyumlanma) Nedir?

Sadece reiki eğitimi almak yeterli olmuyor ek olarak bir Reiki Master tarafından da inisiye edilmek gerekiyor. Uyumlanma işlemi sonrasında tam anlamıyla uyumlanmak için 21 günlük bir dilimine ihtiyaç var. Bu süreçte günlük olarak verilen ödevleri düzenli olarak yapmak, tekrar etmek çok kritik çünkü reiki kullandıkça güçleniyor ve siz de bunu hissedebiliyorsunuz. 

Şimdilik reiki konusunda yazacaklarım bu kadar, deneyimim arttıkça yazımı detaylar ekleyeceğim.

Sevgiler.

Hiç yorum yok