Çocuklar için 8 Sağlıklı Atıştırmalık


çocuklar için atıştırmalık

Hepimiz uzun süredir paketli gıdaların istilası altındayız. Uzmanlar tüketmememiz gerektiğini her fırsatta hatırlatıyor ama ne yazık ki vazgeçemeyenler çoğunlukta. Geçen aylarda çok güzel bir kitap okudum. Topraktan Gelen Şifa  kitabı hakkındaki yazımı da incelemenizi tavsiye ederim.

Çocuklar daha çok oyun oynarken veya çizgi film izlerken bir şeyler yemeye ihtiyaç duyuyor bu yüzden farklı sağlıklı atıştırmalık örneklerini paylaşmak istedim. Umarım faydası olur. Sizin farklı tarifleriniz varsa yazarsanız çok sevinirim. Bu arada bazen sadece humus ve havuç, biber, salatalık tabağı bile harika bir atıştırmalık olabiliyor hem de çok uğraşmaya gerek kalmıyor, hatırlatmak istedim :)

Çocukların Seveceği Sağlıklı Atıştırmalık Önerileri

1.Vişneli Muzlu Puding


şekersiz muzlu puding


Pudingleri illa ki süt ile yapmamız gerekmiyor. Süt alerjisi olanlar içinde bu tarif gayet uygun hem lezzetli hem de besleyici.

Öncelikle yazdan buzluğa koyduğum vişneler ile muzu mutfak robotunda karıştırdım. Üzerini kivi, nar, chia tohumu ve kuru üzüm ile süsledim.
Eğer bu karışımı biraz daha dondurma kıvamında olmasını isterseniz muzu da yaklaşık 10-15 dk buzlukta bekletirseniz karışım dondurma kıvamına gelebilir :)

2. Yeşil Smoothie


smoothie

Son dönemde smoothie içecekler çok moda, aslında her çeşit sebze ve meyvenin karışımı ile hazırlanabiliyor. 

Bende bir pazar günü aile boyu içmemiş için yeşil bir smoothie hazırladım. Muz, ıspanak, elma, kivi ve biraz da su ekleyerek içeceğinizi hazırlayabilirsiniz.

3. Çikolatalı Elma


şekersiz çikolata

Sanırım yapmaya başlarken hiç bu kadar güzel olabileceğini hayal etmemiştim. Öncelikle elmaları ortadan ikiye bölüp içini oydum. Daha sonra içlerini nar ile doldurdum.

Üstünü ev yapımı çikolata ile süsledim. Dilerseniz bitter çikolatayı eritip süsleme de yapabilirsiniz ama çikolata tariflerimden ikisini paylaşıyorum. Bence böylesini de deneyin.



4. Zencefilli Unsuz Kurabiye

zencefilli kurabiye

Bazen hızlı çözümlere ihtiyaç duyulabiliyor. Bu kurabiye de o anlarda en büyük kurtarıcılardan. 10 dk. içinde hazırlayabilirsiniz.

Un yerine fındık kullandım. 1 çay bardağı fındığı mutfak robotundan geçirip un haline getirdim. Daha sonra yumurta, 1 tk kabartma tozu, 1 tk kakao, 3 adet hurma ve zencefil ekleyip karıştırdım. Zencefili damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz, bazen çocuklara acı gelebiliyor. 150 C'de 20 dk. pişirdim.

5. Chia Tohumlu Puding

meyveli puding

Chia tohumunun faydalarını uzmanlar saymakla bitiremiyorlar. Çok sık olmamakla birlikte ben de tariflerimde kullanmaya çalışıyorum.

100 ml kadar süte 2-3 çorba kaşığı chia tohumu ekleyebilirsiniz. Chia tohumu zaten bir süre sonra sütü emip şişmeye başlıyor. Daha sonra üzerini nar, muz, kivi ile süsledim. Hem çok besleyici hem de doyurucu bir lezzet.


6. Elmalı Tarçınlı



çocuklar için sağlıklı alternatifler

Çocuklara enerji verecek hem de besleyici süper bir atıştırmalık. Kızım okuldan yorgun geldiğinde 5 dk. içinde hazırlayıp veriyorum.

Önce elmaları ufak parçalar halinde kesiyorum. Daha sonra hindistan cevizi yağı ile bir tavada 6-7 dk pişiriyorum. Pişirirken üzerine tarçın da döküyorum. Eve yayılan kokuya inanamazsınız. Karışımı ufak bir kaba aldıktan sonra üzerine tahin döküp ceviz ile süsleyebilirsiniz.

7. Muzlu Kajulu Smoothie

kajulu milkshake

Çok lezzetli ve enerji veren içeceklerden birisi de muzlu ve kajulu smoothie :) Öncelikle çiğ kajuları yaklaşık 3 saat suda beklettikten sonra suyunu süzdüm. Bu şeklide çiğ kajular rahatlıkla krema kıvamına gelebiliyor. Blenderda 1 adet muz, yaklaşık 15-20 adet kaju, 1 tatlı kaşığı chia tohumu ve 1 çay bardağı keçi sütünü karıştırdım. Bardaklara döktükten sonra üzerini tarçın veya muskat rendesi  ile de süsleyebilirsiniz.

8. Hindistan Cevizi Sütlü Milkshake

milkshake

Hindistan cevizinin her türlü şeklini kullanmaya çalışıyorum. Son olarak sütünü denedim. Kahvaltı yapmak istemediğimiz bir sabah ahududu, yaban mersini ve mor eriği hindistan cevizi sütünün içine ekleyerek blenderda karıştırdım. Çok lezzetli ve doyurucu oldu.
Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok