Topraktan Gelen Şifa


çocuk sağlığı

Günaydın, bugüne bilgi içerikli bir yazı ile başlamak istedim. Gün Yayıncılık'tan çıkan Topraktan Gelen Şifa kitabını okudum. Dr. Maya Sheatreat Klein hem bir nörolog hem de bir anne. Çocuğu ağır alerjik sorunlar ve gelişim problemleri yaşamaya başladığında oğlunu hasta eden şeyin ne olduğunu aramaya başlıyor. Sağlıklı gıdaya ulaşma çabası ve yolculuğu kitapta özenle ve detaylı olarak aktarılmış. Ben kitabı çok sevdim, sizin de mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Kitapta çok fazla bilgi var ancak ben kendime çıkardığım ufak notları sizler ile paylaşmak istedim. 

🎈Genlerin kaderimiz olmadığını kabul etmeliyiz. Genetik yatkınlık bizi hastalıklara karşı daha savunmasız bırakabilir ama son söz bize ait.



🎈Çocuğunuzun sağlık durumunu takip edebilmek için uyku düzeni, tuvalet alışkanlıkları, beslenme, enerjisi, davranışları ve modu ile ilgili günlük tutabilirsiniz.



🎈İlaçlar her zaman iyileştirmez. Özellikle de reçetesiz satılan öksürük şurupları, grip ilaçları ve ateş düşürücüler. Bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir.


🎈Yediklerimizin besin değerinden bağımsız olan onların bağırsağımızda nasıl emildiğidir. Aloe veranın iç jeli, meyan kökü tozu ve kemik suyu ile güçlendirebiliriz.


🎈Etiket okumayı ihmal etmeyin. MSG'den uzak durmaya çalışıyoruz ama etiketlerde farklı isimlerde olabilir. Glutamat, Glutamik asit, Monosodyum, soya proteini, hidrolize protein çeşitleri, sodyum kazeinat vb.

🎈Markette sağlıklı gıda olarak tanıtılan ürünlere dikkat edin. Meyve suları, aromalı sular, soslar, ekmek, yoğurt vb ürünler gizli şeker kaynağıdır. Diyet tatlandırıcılardan uzak durun.

🎈Mürver ile ilgili kitapta çok güzel bilgiler var. Biraz araştırıp bulabilirsem mürver şurubu yapmak istiyorum.

🎈İçeriğindeki sülforafan sebebiyle her gün brokoli, kırmızı, kara, yeşil lahana, karnabahar yemeye çalışın.

🎈Beslenmenize acı tatlara daha çok ter verin.

🎈Sağlıklı bağırsak florası için fermente ürünleri tüketin.

🎈Rahat sindirebilmek için tahılları suda bekletin ya da filizlendirin.

🎈Kahvaltılık tahıl gevreklerinden uzak durun.

🎈Etiketlerdeki doğal, taze, gezen gibi ifadelere aldanmayın.

🎈Pastörizasyon işleminin sütün kalitesini artırmadığını, aksine sağlıksız sütü bir anlamda maskelediğini unutmayın.

🎈Susadığınızda sporcu içeceklerinden, hazır meyve sularından ve hazır içeceklerden uzak durun.

🎈Mantarlara olan saygım arttı😊 Hem bağışıklık sistemi destekçisi hem de d vitamini takviyesi. Eğer mantar yemeyi sevmiyorsanız 1 avuç mantarı 6-10 saat kısık ateşte kaynatarak elde ettiğiniz suyu çorbalara ekleyebilirsiniz.

🎈Süper besin efsanelerine kanmayın. 

🎈Geven otu ile kaynatılmış kemik suyu, acı tatlar, kefir, probiyotik lahana turşusu, bitter tatları bağışıklık sistemini iyileştirmek için kullanın.

🎈Çocuklarınızı yemek pişirmeye teşvik edin, ailecek yenilen öğünlere özen gösterin.

🎈Pozitif olmayı, fiziksel aktivitelere zaman ayırmayı unutmayın.


Sevgiler

Hiç yorum yok