Vişneli ve Kahveli Şekersiz Çikolata

ev yapımı çikolata


Çikolatayı sevmeyen az insan tanıyorum. Son yıllarda şekersiz beslenme odağım arttıkça çikolatadan da biraz uzaklaşmaya çalışsam da yine de aklıma düşüyor :) Aslında evde çikolata yapmak çok kolay. Bir kaç malzemenin karışımı ile siz de kolayca çocuklarınıza lezzetli, pratik ve katkı maddesiz tarifler sunabilirsiniz.

Blog da farklı farklı bir çok çikolata denemesi yaptım, tariflerini de paylaştım. Genellikle kakao yağı ve hindistan cevizi yağı kullandım. Okumak isteyenler için diğer tariflerimin de linkini aşağıda paylaşıyorum.



Bu tarif ile bayram çikolatanızı evde yapabilirsiniz. Ev yapımı çikolataların en büyük sorunu market çikolatalarına göre çok daha çabuk erimesi bu yüzden de sunumunun zorlaşması ancak bu tarifimde hindistan cevizi kreması kullandığım için sertliği bozulmadı. Hatta oda sıcaklığında yarım saat beklettim ve erimedi. Özetle testleri de geçti :)


kahveli ev yapımı çikolata

Uzun uzun yazabileceğim bir tarif değil. Ben vişne, kuru üzüm ve türk kahvesi kullandım. Siz dilediğiniz meyve ile veya sadece kakao ekleyerek değişik çeşitlerde çikolata yapabilirsiniz.

Öncelikle vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp dörde böldüm. Daha sonra kuru üzümleri (siyah üzüm) ufak parçalara kestim.

Hindistan cevizi kremasını tavada erittim (benmari yöntemi ile de rahatlıkla eritebilirsiniz) ve üzerine malzemeleri ekleyerek karıştırdım. Birkaç dakika sonra çikolata kalıplarıma karışımı döküp buzdolabında 10 dakika kadar beklettim. Kısa sürede donarak hazır oluyor. Karışımın kalan kısmına türk kahvesi ekleyerek farklı bir çikolata lezzeti elde etmek istedim. Bu karışımı da kalıplara döküp 10 dakika kadar buzdolabında beklettikten sonra hazır oldu.

Çok pratik, hiç bir katkı maddesi içermeyen hem de şekersiz çikolatalar çocuklarınız için çok lezzetli bir alternatif. Denemenizi tavsiye ederim. Bayramlarda misafirlerinize de zevkle ikram edebilirsiniz.

Sevgiler,
Afiyet olsun.

Malzemeler:
100 gr. hindistan cevizi kreması
10 adet vişne
10 adet siayh üzüm (kuru)
1 tk türk kahvesi


4 yorum

  1. Hindistancevizi kremasini nerde bulabilirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, organik urunler satan marketlerden ve Migros'tan almıştım.

      Sil
  2. Merhabalar. Krema bende hep ağır bi madde hissi oluşturuyor :) doğal çikolata yapalım derken kalori ve ağır şeylerle uğraşmayalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, haklısınız. Bende kremayı duyduğumda aklima krem şanti gibi ağır ürünler geliyor ama hindistan cevizi kreması yapı olarak biraz daha farklı. Eğer kullanmak istemezseniz, yayınladığım son çikolata tarifine bakmanızı tavsiye ederim. Çok güzel oldu

      Sil