Şekersiz Karpuz Kabuğu Reçeli

şekersiz reçel tarifi


Yaklaşık 2 yıl önce birisi bana kahvaltı sofrasında reçel olmadığını söylese uzaylı olduğunu düşünürdüm çünkü bana göre her kahvaltıda mutlaka en az iki çeşit reçel olmalıydı. Zamanla bende değiştim şimdi aklıma bile gelmiyor. 

Blogdaki en çok okunan yazılardan birisi de Fermente Karpuz Kabuğu oldu ve herkesten "Şekersiz reçel nasıl yapılır?" sorusu geldi. Bu yüzden bende şekersiz karpuz kabuğu reçelini denedim.


Şimdi tarife geçebiliriz. Normalde meyve ile yapılan şekersiz reçellerde sadece meyvenin şekerinden faydalanarak güzel reçeller yapılabiliyor. Geçen yıl Chia Tohumlu Böğürtlen Reçeli tarifim harika olmuştu ama karpuz kabuğunun reçele verebilecek bir lezzeti olmadığı için elma suyu konsantresi kullanmaya karar verdim. Siz isterseniz evde elma suyu hazırlayarak reçeli yapabilirsiniz.

Öncelikle karpuz kabuklarında kırmızı kısımları bırakmayacak şekilde kestim ve kabuktaki yeşil kısımları da soyacak yardımıyla incecik olarak kestim. Sonuçta sadece beyaz kabuk kaldı, onu da küp küp doğradım.

şekersiz reçel tarifi

Tencerede üzerine su ve elma suyu konsantresi, kabuk tarçın ekleyip 20 dakika kadar pişirdim. Yumuşamaya başladıktan sonra da 4-5 damla limon damlattım ve 5 dk. daha pişirdim.

İşte şekersiz karpuz kabuğu reçeli tarifi bu kadar basit.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

200 gr karpuz kabuğu (küp küp doğranmış)
1 çb su
1 çb elma suyu konsantresi
4-5 damla limon
Kabuk tarçın

Hiç yorum yok