Chia Tohumlu Böğürtlen Reçeli

ev yapımı reçel

Altı ay öncesine kadar reçel benim için çok önemliydi. Tam bir reçel bağımlısıydım diyebilirim, kahvaltı sofrasında mutlaka birkaç çeşit reçel olmazsa rahat edemezdim. Hatta reçel olmadan kahvaltı yapabilenlere de uzaylı muamelesi yapardım. Annem yazın kavanoz kavanoz reçel yapardı. Mayıs gibi de bitince çok üzülürdüm ama "Gün olur devran dönermiş.".

Şekersiz yaşamaya geçiş sürecinde reçelden de vazgeçtim ama reçel sevgimden vazgeçmedim. "Şekersiz reçel nasıl yapılır?" diye düşünmeye devam ettim. Uzun süredir instagram hesabımda "Stevia faydalı mı?", "Stevia nasıl kullanılır?" diye yazışıyorduk. Sonunda hem reçel yapıp hem de steviayı denemeye karar verdim.

Öncelikle steviayı pek sevmedim ya da beklediğim tadı bulamadım diyelim. Okuduklarıma göre her ne kadar şeker kadar zararlı olmasa da yine insülin salgılanmasını sağlıyormuş bu yüzden belki birkaç tarifte daha kullanıp sonra bırakabilirim.

Chia Tohumlu Reçel Tarifim:

Böğürtlenlerin üzerine steviayı döktüm ve güneşte beklettim. Şeker gibi böğürtlenler ile birleşecek ve su salacak diye düşündüm ama öyle olmadı. Stevia böğürtlenlerin üzerine yapıştı ve bir saatin sonunda tencereye koyup ocakta 5 dk. pişirmeye karar verdim.
stevia

Ocakta 5 dk. piştikten sonra böğürtlenler ile stevia karışmış ve harika renkte bir su içinde pişmiş oldu. Bundan sonrası zaten çok kolay. Bu karışıma chia tohumunu ekledim ve biraz karıştırdım, beklemeye başladım.

Chia tohumu sıvı bir ortamda beklediğinde jelleşme özelliğine sahip, bu yüzden kısa bir süre sonra harika bir marmelat elde ettim.

Bir hafta süreyle buzdolabında chia tohumlu böğürtlen reçelini bekletebilirsiniz, ben bu şekilde tükettim ve bir sorun yaşamadım.

Farklı reçel denemeleriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum:)

Afiyet olsun.

Malzemeler:

0,5 kg böğürtlen
1 yk stevia
2 yk chia tohumu

Hiç yorum yok