Daha sağlıklı bir 2017 :)

2017

Açıkçası 2017 yılı yaklaşırken duygularım biraz karışık ama yine de niyetim çok pozitif duygularla yeni yılı karşılamak, üzücü olaylar ile karşılaşmayacağımız bir yıl olmasını umut etmek.

Aslında duygularımın karışık olmasının sebebi bu hafta bir arkadaşımın ne yazık ki vefat etmesi. Daha önceden akrabalarımdan vefat edenler oldu, arkadaşlarımın ailelerinden vefat edenler oldu. Hepsi çok üzücü ama hiç bir arkadaşım vefat etmemişti. Umarım gittiği yerde huzurludur.

Ne yazık ki kanser gibi hastalıklardan birçoğumuz kaçamıyoruz ayrıca gelecekte başımıza ne geleceğini de bilmiyoruz. Ama her ne olursa olsun bizim elimizden geleni yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Ben son iki yıl içinde çok şey yaşadım. Çok fazla doktor, hastane tecrübem oldu hani anlatsam roman olur denilen cinsten. Hatta bazen yazsam mı diyorum. Ne dersiniz:)


Aslında ameliyatımın birinci yılında hislerimi paylaşmıştım, bence hayata off dediğimizde ara sıra açıp okumalıyız ve bugünümüze şükür edecek hayata dair anları hatırlamalıyız. BU yazımı ara sıra açıp tekrar tekrar okuyanlar olduğunu biliyorum çünkü bana mesaj atıyorlar. Onlara da ayrıca hislerimi paylaştıkları için teşekkür ediyorum :)


Hep daha iyisi olsun diye mücadele etmeyi de bırakmadım. Bir şekilde tedavilere kendimizin de beslenme ile destek olabileceğine inandım. Bazen takipçilerimden yazanlar oluyor. "Dedem 100 yaşında öldü, her gün sigara içerdi." diye. Neticede ben doktor değilim ve bunları değerlendirmem mümkün değil. Ancak bir gerçek var ki beslenme, genetik faktörler, ruhsal halimiz, yaşadığımız yer, çevre vb. birçok etken sağlığımızı etkiliyor. Sadece iyi beslenerek belki tüm sağlık sorunlarının önüne geçemeyiz ama önemli bir adım değil mi sizce de? Bence 2017 yılında kendimizde değer verdiğimizi beslenme şeklimizi değiştirerek gösterebiliriz.

Son bir yıl içinde çok fazla kitap okudum. Hepsinden kendi hayatıma eklemeler yaptım, bazıları sayesinde de bazı alışkanlıklarımdan vazgeçtim, özetle farklı konularda çok fazla bilgi sahibi oldum. Bu benim glütensiz hayata geçiş yolculuğum eğer dahil olmak isterseniz ailem için hazırladığım glütensiz-tahılsız-unsuz-şekersiz tariflerimi herkes için paylaşıyorum. Bence deneyin, bu yolculuğa beraber devam edelim:)

sağlıklı yaşam

Kendi adıma imkansız diye düşündüğüm iyileşmeler yaşadım. Bu değişimi de Glutensiz Beslenme - Şekersiz Yaşam yazımda uzun uzun yazdım. Bence okumaya değer, aşağıda linkini paylaşıyorum :)


Gluteni kestikten sonra çiğ beslenmeye de önem vermeye başladım. İşte bu noktada şekersiz çiğ pastalarım ortaya çıktı. Hepsini ayrı ayrı keyif alarak hazırladım. Kızımın, eşimin ve benim doğumgünlerimizde hep bu pastalardaki mumları üfledik. Bu arada belirtmeliyim ki evimizin etrafında iki pastane ve bir de fırın var. Yani hazırları çok yakınımdaydı ancak tercih etmedim. Bu şekilde bile önemli bir adım atmış olursunuz. Sonrasında dayanamadım bir de çiğ beslenme deneyimimi yazdım. Linkini de paylaşıyorum.


Bence 2017 hepimiz için bir değişim / dönüşüm yılı olsun. Ben şahsen kendi adıma bir mucize bekliyorum, sanırım hayal kumamıza hiçbir şey engel olmamalı.

Tüm yazılarımda yazdığım gibi sağlıklı beslenmeyi takıntı haline getirmememiz gerekiyor, bence önemli olan kendimiz için yaptığımız şeylerden, çıktığımız bu beslenme yolculuğundan keyif almak. Diğer türlü sadece eziyet haline geliyor, etrafta aç ve sinirli insanlar dolaşmaya başlıyor :(

Umarım 2017 yılı herkese keyif, huzur ve sağlık getirir, her yerde barış sağlanır.

Umarım hepimiz istediklerimizi ertelememeyi öğreniriz, çok başarılı olduğum bir alan değil ama bende gelişmeye çalışıyorum:)

Ayrıca yeni yıla girerken aranızda liste yapanlar var mı bilmiyorum ama umarım ertelemeden, vazgeçmeden listelerindeki planları hayata geçirebilirler.
Geçen sene bazı listeler yapmıştım ama çok başarılı olamadım. Bu sene yeniden denemek istiyorum. Dilekleri yazmanın sihirli bir gücü olduğuna inanıyorum.

Muhteşem deneyimler yaşayabileceğimiz bir yıl olsun!

Bu yazıyı bir yeni yıl klasiği ile bitirmezsem olmazdı. Gördüğünüz 3 kelimeyi yorumlara yazar mısınız? Bakalım neler çıkacak? Benim kelimelerim : Neşe, Başarı ve Değişim


dilekler

Sevgiler,
Kurumsal Ev Hanımı :)

*Yeni yılda herkes sağlığına dikkat etsin istiyorsanız yazıyı sosyal medya hesaplarından paylaşmayı unutmayın :)

2 yorum