Doğmamış Çocuğun Gizli Yaşamı

doğmamış çocuğun gizli yaşamı

3.5 yıl önce deneyimlediğim aile dizimi seansında bir kadının hamilelik sırasında vefat eden çocuğu ile ilgili dizimine şahitlik etmiştim. O seansta duyduklarım beni epey şaşırtmış ve etkilemişti. Bu yüzden neredeyse 4 yıldır doğum öncesi dönem, hamilelikte annenin psikolojisi, geçmişten gelen yükler ile ilgili konuları araştırıp, okuyorum.

🟠 Bu kitapta merak edilenlere ulaşmak için güzel bir kaynak. 24 saat annenin mutlu olmasını, pozitif düşünceler içinde olmasını tabi ki bekleyemeyiz ama yaşadıklarının da bebeği nasıl etkilediğini bilmemiz lazım diyor.

🟢 Bebeğin gerçekten beklenen ve istenen bir bebek olduğunu bilmesi gerektiğini, "rahimde duygusal yoksunluk" yaşamaması gerektiğinden bahsediyor. Sonuçta 4.aydan sonra seslere karşı duyarlı olduğunu ve onunla konuşursak sesimizi tanıyabileceğinden bahsediyor.

🔵 Hipnoterapi uzmanları tarafından yapılan seanslar ile anne karnındaki anılara dönen ve o an yaşadığı psikolojik sorunların sebepleri keşfeden kişilerden de örnekler veriyor.

🟣 Bebeğin doğumu sonrası en temel ihtiyacını anne ile temas etmesi olduğu vurgulanıyor. Sezaryen ile doğanların buna daha geç kavuştuğundan bahsediyor. İki sezaryen doğum yapmış bir anne olarak arada kaç dakika kaybım var bilemiyorum.

🟡Beni en çok etkileyen ise "Marasmus Sendromu" oldu. 19.yüzyılda doğan bebeklerin yarısından çoğunun ölümüne sebep olduğu düşünülüyormuş. Bir bebeğin sarılma eksikliği sebebiyle ölmesi çok acı.
🔴Kitapta çarpıcı örnekler var, hepsini yazmam mümkün değil ama en özet haliyle bebeğinize sarılın, ilgi gösterin, onunla birlikte olmaktan zevk aldığınızı hissettirin ve ihtiyaçlarına saygılı olun diyor.

Eğer okumadıysanız Çocuk Psikolojisi Kitap Önerileri yazımı ve orada önerdiğim kitapları da mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Sevgiler🍀

Hiç yorum yok