Çocuk Psikolojisi Kitap Önerileri


anne çocuk psikolojisi


Beyin ameliyatı🤕 olduktan sonra her şey normalmiş, kızım hastaneye ziyaretime geldiğinde sanki yüzümün yarısı şiş değil ya da kafamda kocaman bir bandaj yokmuş, pek önemli değilmiş gibi davrandık. Hastaneye geldiğinde, çok zor olsa da onunla biraz yürüdüm, böylece endişelenmez diye düşünürdüm.


Arkadaşlarımız onu sinemaya götürdü, gezdi, dolaştı. Böylece sanki grip olmuşum gibi davranırsak, bu süreci atlatırız diye düşündük nedense. Küçük bir çocuk için annenin 15 gün evden yok olması nasıl normal olabilir ki.



Sonra eve geldim, hastanede verilen ilaçlar serumlar kesildi. O kadar acım vardı ki ses çıkmasın diye yorganımı ısırarak ağlardım. Ses çıkmayınca kızım anlamaz diye düşünürdüm.



Sonra o minik, pembe tütülü, şirin balerinimin içinden bir sinir bombası çıkmaya, kapıları çarpmaya, bağırmaya başladı. Küçücük bedenine yakıştıramadık, bir uzmanla görüşsün dedik.



Hala suçu kendimizde aramıyoruz, ne tuhaf😁 Sonra Nilüfer Devecigil ile görüştük. "Çocuğa gerek yok siz gelin" dedi. Uzun uzun konuştuk, sonra "Hep bu durum normalmiş gibi davranmışsınız, şimdi eve gidin ve onun da acısını biraz deşin, o zaman her şey çözülecek" dedi. Ve öyle de oldu. Hep beraber rahatladık, paylaştık, ruhumuz iyileşti.



İşte bu yüzden bu kitapları okumaya bayılıyorum. Çocuklukta yaptığın ufacık bir hata aslında çocuğunun yetişkinlik hayatını da etkileyebilecek bambaşka bir soruna dönüşebilir. Bu kitaplarda verilen örnekler, yaşanmışlıklar çocuklarım ile ilişkime hep ışık tutuyor. Beni daha iyi bir anne yapıyor sanki.



Sonuç olarak, sağlıklı beslenme tabi ki önemli ama ruhu sağlıklı beslendikten sonra :)



Sizin çocukluğunuzda sizi yaralayan anılarınız var mı bilmiyorum ama bu kitapları hem kendiniz hem de çocuklarınız için okumanızı, en azından incelemenizi tavsiye ederim😉 Aslında bu konular ile fazlasıyla bağlantılı aile dizimi konusu ise başka güne artık.
Sevgiler🍀

Kitaplar:

1- Olgunlaşmamış Ebeveynlerin Yetişkin Çocukları
3- Seninle Başlamadı
4- Sevginin Kökleri
5- Boşluk Hissi
6- Var' Olan Annenin Yokluğu (Anne'nin Duygusal Yokluğu)

Hiç yorum yok