Fırın Taşında Siyez Unlu Pide

fırın taşında pide

Şu karantina günlerinde evde pide pişirip paylaşmayan sadece ben kalmıştım🙈 Evde pide hamuru hazırlamak, ekşi maya çalışmalarına başlamak bu aralar çok moda. Ekşi maya konusunda fazlasıyla olumsuz tecrübem olduğu için "Ekşi Maya Hazırlarken Yapılan Hatalar" yazımdan bu tecrübelere ulaşabilirsiniz.




Gelelim fırın taşı konusuna :) Fırın taşını uzun suredir merak ediyordum, ilk kez kullandım. Önce 50-100-150 C'de yavaş yavaş fırını taşlar içindeyken ısıttım. İlk kez kullandığım için çatlar diye korktum. Üzerine fırın kağıdı serip pideleri koydum böylece taşlar kirlenmedi. 

pizza taşı

Fırın taşı alırken bütün, tek parça almak yerine ufak altı parça almayı tercih ettim. Çok daha rahat taşınabilir ve pratik oldu. Tavsiye ederim.

Fırın taşında pidelerim de çok güzel pişti🥰


FIRIN TAŞINDA PİDE 

* Geçen gün yoğurdum istediğim gibi olmadığı için yoğurda bir kaç damla limon damlatıp kaynatıp bebek loru yaptım. Yoğurt yavaş yavaş kesildi sonra kalan suyu da süzdüm ve çok besleyici olduğu için sakladım. Peynir altı suyunu çorbalarınıza da ekleyebilirsiniz.


* Hamur için su yerine bu peynir altı suyunu kullandım. Ama siz tabi ki su da kullanabilirsiniz.

* Tüm malzemeleri bir kapta karıştırdım. Hamur için maya, kabartma tozu veya karbonat kullanmadım. Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra dört parçaya böldüm. Biraz unlayıp uzun bir şekilde açtım. 

* İç malzemelerini koyup yanlarından ve ucundan hamuru kapattım.

fırın taşı ile siyez unlu pide


* Fırında 200 C'de 25 dk kadar pişirdim.

* İç malzeme olarak iki tane kaşarlı sucuklu, iki tane de ıspanaklı lorlu pide pişirdim.
Fırın taşı ile eylemlerim sürecek:) 

evde pide hamuru tarifi

Sevgiler🍀

Malzemeler
2 sb siyez unu
1 su bardağından bir parmak az peynir altı suyu
3 yk zeytinyağı
1 çk tuz

İç malzeme
4 yk kavrulmuş ıspanak
3 yk lor
5 yk rendelenmiş kaşar
Sucuk

Hiç yorum yok