Çilekli Kinoa Ezmeli Tart

çilekli tart


Herkese merhaba :)

Dün akşamki yayın sonrası gönderdiğiniz mesajlar için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok mutlu oldum🙏 Çok konuştuk, soru-cevap kısmına zaman kalmadı. Eğer bir sorunuz varsa bu paylaşımın altına yazabilirsiniz.

* Bu güzelliği rüyamda gördüm desem🙈 Tam detayları hatırlayamasam da buna benzerdi. Bir deneme yapıp pişirdim, beni utandırmadı. Uzun süredir yulaf ezmesi hayatımızda ama kinoa ezmesi ile yeni tanışıyoruz. Kinoa ezmesi, yulaf ezmesine göre daha yumuşak ve daha toz formda bu yüzden kullanırken daha dikkatli olmalıyız. Yulaf kadar su çekip, şişmeyebilir.

Çilekli Kinoa Ezmeli Tart Tarifi

* Elmayı rendeledim, kuru kayısıları da minik minik doğradım. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırdım.

* Fırın kabına yaydım, üzerine de ince dilimlediğim çilekleri koydum. Çilekler buzluktan😉Buzlukta çilek ve üzüm saklamayı deneyin mutlaka. Dilerseniz "Ev Yapımı Çikolata" tarifimdeki gibi çikolatalar hazırlayıp ekleyebilirsiniz.

* Fırında 150 C'de 20 dk kadar pişirdim. Üzerine minik çikolata parçaları da bence güzel olur ama oğlum henüz çikolatadan haberdar olmadığı için eklemedim.

Ufak bir not: Bu tarifte kinoa ezmesi denedim ama yulaf ezmesi ile deneyecekler bir su bardağı yerine daha az yulaf kullanabilir.
.
Sevgiler🍀

Malzemeler
1 sb kinoa ezmesi
1 yk tahin
1 yk tereyağ
2 elma
4 kuru kayısı
7-8 parça ceviz
1 tk tarçın
4 adet çilek

Hiç yorum yok