Büyüleyici Bağırsak

kitap önerisi

Sağlık ve beslenme konusundaki kitapları okumayı sevdiğim için bir arkadaşım "Tam senlik" diyerek bana bu kitabı hediye etti. O gün epey bağırsak konusunda konuşup eğlendik ama kitabı okumaya başlayınca aslında hakkında espriler yaptığımız, belki biraz küçümsediğimiz bu organın gereken değeri görmediğini, bizim yaşadığımız birçok sağlık sorunun aslında temelinin bağırsak sağlığımızın iyi olmamasından kaynaklanabileceğini anladım. Hakkında birçok fıkra olan bu organa sanırım biraz daha saygı duymalıyız :)

Bu arada, kitabın yazarı Giulia Enders Büyüleyici Bağırsak Kitabı ile bir çok ödül kazanmış ve kitap çok uzun süre çok satanlar listesinde üst sıralarda kalmış. Sanırım bunun en büyük sebebi, kitap aslında tam olarak bir doktorun kaleminden çıkmamış gibi, dili ve çizimleri fazlasıyla eğlenceli. Herkesin anlayabilmesi için konu ve detaylar basit bir dille anlatılmış. Bazı yerleri çocuk kitabı gibi bile geldi, yalan değil.

Yine de sağlık, tıp, insan vücudu veya modern diyetler konularına ilgisi olanlar bence mutlaka kitabı okumalı, yeni bir bakış açısı kazandırması açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

Özetle, alerjiler, depresyon, birçok otoimmun rahatsızlığın aslında bağırsak sağlığı ile ilişkili olduğu her gün anlatılıyor. Bu yüzden daha iyi hissetmek, daha kaliteli bir yaşam sürmek ve daha uzun yaşamak için bağırsak sağlığına dikkat etmemiz, özen göstermemiz gerekiyor.

Umarım okuduğunuzda beğenirsiniz.

Keyifli okumalar.

*Daha kitabı okumadan bağırsak sağlığıma dikkat etmeye karar verdim diyorsanız okumanız için iki link paylaşıyorum :)



Hiç yorum yok