Şekersiz Dolgulu Kurabiye

şekersiz kurabiye

Tam bir anneanne kurabiyesi oldu :) Bu tarz kurabiyeler konusunda çok deneyimim yok. Genelde hamur yoğurmak yerine daha pratik kurabiye tariflerini tercih ediyorum. Bu sefer içi meyve püresi veya tercihe göre reçel dolgulu bir kurabiye pişirdim.

Hamurunu çok kalın hazırlamamıştım, pişerken hafif çatlayıp içindeki marmelatı çıktı ve çok daha güzel oldu. Hatta fırından çıkar çıkmaz evdekiler hemen yemeye başladı :)

Dolgulu Kurabiye Tarifi

* Öncelikle unu derin bir kabın içine eledim. Normalde bu eleme işlemini hiç yapmam, bana gereksiz bir adım gibi gelir ama bu sefer denemek istedim.

* Unun ortasına mink bir çukur açıp içine bir yumurta ve bir yumurtanın da beyazını ekledim. Sarısını ayırdım, kurabiyeleri hazırladıktan sonra pişirmeden üzerine sürdüm.

* Yoğurt, zeytinyağı ve kabartma tozunu da ekleyip tüm malzemeler tamamen karışana kadar yoğurdum.

* Yoğurma işlemi sonrasında hamuru 30 dk kadar dinlendirdim.

* Hamurdan parçalar alıp avucumda açıp içini doldurup kapattım. Bu aşamada hamur elinize yapışabilir, kenarda minik bir kaseye su koyarsanız arada elinizi ıslattığınızda çok daha rahat kurabiyeyi şekillendirebilirsiniz.

* Tepsiye dizdikten sonra kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürdüm. Fırında 175 C'de 20 dk kadar pişirdim.

Hem dolgulu hem de şekersiz bu kurabiye tarifini hemen denemenizi tavsiye ediyorum.

*Dolgu olarak ben şekersiz bir marmelat kullandım. Her kurabiyenin içine 2 çk kadar ekledim. Dilerseniz elma püresi de olabilir.
Afiyet olsun.

Malzemeler:

2 sb karabuğday unu
2 adet yumurta
1 çb yoğurt
1/2 çb zeytinyağı
1 çk kabartma tozu
İç dolgu malzemesi olarak şekersiz reçel, marmelat, meyve püresi - sizin zevkinize kalmış :) Örnek olarak (Chia Tohumlu Böğürtlen Reçeli)

Hiç yorum yok