Çilekli, Yaban Mersinli Şekersiz Kek

çilekli kek

Bugün benim doğum günüm :) İyi ki doğmuşum iyi ki şuanda yaşadığım hayatı yaşıyorum. Gün geçtikçe her şeyin bir sebebi olduğuna daha çok inanmaya başlıyorum. Eski yaşıma çok teşekkür ediyorum, beraber güzel bir yıl geçirdik. Münih'te keyifli, farklı deneyimler yaşadık. Yeni yaşıma da "Hoşgeldin" diyorum. Artık yakında İstanbul'a döneceğiz, yeni yaşımda yeniden İstanbul'da yaşayacağım, kendimi geliştireceğim, çok fazla yeni bilgi öğrenebileceğim ve paylaşabileceğim, dost çemberimi genişletebileceğim ve tabi ki herkesin çok sağlıklı olduğu bir yaş diliyorum.

Şekersiz Glutensiz Kek Tarifi

Dileklerimi sıraladığıma göre yine bir glutensiz ve şekersiz kek tarifine geçebiliriz :)

* Önce yumurtaları 3-4 dakika kadar çırptım.

* Muzu ufak ufak kestikten sonra yumurtaya ekleyip mikser ile tekrar çırptım. Bu karışım yoğun bir krep hamuru kıvamında oluyor.

* Karışıma zeytinyağını ve ufak ufak kestiğim kuru kayısıları ekledim.

* Unu da eleyip ekledikten sonra karıştırdım. Ben 1.5 su bardağı un kullandım ancak bu karışıma biraz yoğun geldi. Bu yüzden sonra yarım çay bardağı su ekledim. Dilerseniz un miktarını azaltıp su eklemeden de yapabilirsiniz veya su yerine süt / bitkisel süt alternatiflerini deneyebilirsiniz.

* Son olarak çilek ve yaban mersinlerini de ekleyip hamuru kek kalıbına döktüm. Yaban mersinlerini ortadan ikiye kestim. Hamura öyle karıştırdım, böylece pişerken kekin içini renklendiriyor.

* Fırına koymadan önce üzerin çilek, yaban mersini ve file badem ile süsledim.

* Fırında 170 C'de 25 dk pişirdim.

Dilerseniz üzerine biraz tahin gezdirip sunabilirsiniz. Çok lezzetli oluyor. Umarım bu kolay kek tarifini deneyip, seversiniz. 

Sevgiler,

Malzemeler:

2 adet yumurta
1 adet muz
1/2 çb zeytintağı
4 adet kuru kayısı
1 sb karabuğday unu
1/2 sb hindistan cevizi unu
1/2 çb su
4 adet çilek
10 adet yaban mersini 

Süslemek için çilek, yaban mersini, file badem

Hiç yorum yok