Kuşkonmaz Turşusu

kuşkonmaz turşusu tarifi

Hayatım boyunca yediğim kuşkonmazları saysak son bir aydır yediğim kuşkonmazdan daha azdır. Mayıs ayının gelmesi ile Münih'te her yer kuşkonmaz ile doldu. Çok fazla bizim kültürümüzde ve soframızda olan bir lezzet değil ama çok sevdik ve keşke daha önceden alsaydık dedik :)

Kuşkonmaz kavurması, fırında kuşkonmaz, yumurtalı kuşkonmaz, Kuşkonmazlı Enginar Salatası bile yaptım ama kuşkonmaz turşusu denemesem olmazdı.

Tüm turşu tariflerimde olduğu gibi aynı sıralama ile yaptım. Geçen gün "Ne zaman turşu görsem aklıma siz geliyorsunuz" diye bir mesaj geldi. Gerçekten öyle, her şeyden turşu yapıyorum ve ailecek çok seviyoruz.

Kuşkonmaz Turşusu Tarifi

* Öncelikle kavanozu steril etmek için biraz kaynattım, sonra da kuruladım.

* Kuşkonmazların dibinde sert bir kısım oluyor, yaklaşık olarak 2 cm kadar keserseniz o sert bölümü yok etmiş olursunuz. 

* Kuşkonmazların sert bölümlerini kestim ve havuçların da kabuklarını soyup havuçları ince ince doğradım.
kuşkonmaz turşusu tarifi

* Kavanozun içine sırayla yerleştirdim. Sonra da 1 adet defne yaprağı, 4-5 adet tane karabiber, 1 çk ucu ile hardal tohumu, 1 adet sarımsak ekledim.

* Ayrı bir kapta tuzlu suyu hazırladım. 1 litre suya 40 gr tuz oranı ile yapıyorum. Kavanozunuzun büyüklüğüne göre siz tuz oranını ayarlayabilirsiniz. 

* Suyu kavanoza döktükten sonra kuşkonmazların üstünü lahana yaprağı ile örttüm. Kavanozun kapağını sıkıca kapattım.

kuşkonmaz turşusu tarifi

* 15 gün mutfak dolabında, ışık almayan bir yerde beklettim.

* Çıtır çıtır bir turşu oldu. Açtıktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok