Tatlı Patatesli Karabuğday Unlu Poğaça


karabuğday unlu poğaça

Tatlı patates eskiden pazarda karşımıza çıkmazdı ama son yıllarda adını daha çok duyar olduk. Tatlı patatesten ne pişirebilirim derseniz çorbası, fırında pişmiş hali, keki harika oluyor. Normal patatesten nişasta oranı daha düşük olması ve lif oranı sebebiyle de tatlı patates tavsiye ediliyor. 

En son izlediğim belgeselde bağırsak sağlığı için de önemi vurgulandı. Biz ailecek tatlı patatesi sevdik, bu yüzden farklı tariflerde kullanıyorum. Şimdi de karabuğday unlu tatlı patatesli glutensiz çok güzel bir poğaça yaptım hatta glutensiz ekmek tarifi arayanlar da bu tariften faydalanabilir çünkü bizim evde glutensiz poğaça piştikten sonra tosta bile dönüştü.

Karabuğday Unlu Poğaça Tarifi

* Öncelikle tatlı patatesi haşladım. 

* Haşladıktan sonra kabuklarını soyup çatalla ezdim. Haşlamak yerine buharda da pişirebilirsiniz.

* Yumurta ile tatlı patates püresini karıştırdım.

* Karışıma karabuğday unu, yer bademi unu, nane, zeytinyağı ve ufak ufak dilimlediğim zeytinleri ekledim. 

(Yer badem unu tabi ki şart değil. Ben denemek için almıştım, lezzet katmak için ekledim. Onun yerine 10 Glutensiz Un Çeşidi ve 24 Glutensiz Pratik Tarif yazımda belirttiğim glutensiz un çeşitlerinden birisini seçebilirsiniz.)

* Çok yoğun kıvamlı bir hamur olmuyor bu yüzden fırın tepsisine kaşıkla veya dondurma / kurabiye kaşığı ile parçalar alıp dizebilirsiniz.

* Üzerini de çörek otu ile süsledim.

* Fırında 175 C'de 20 dk kadar pişirdim.

* İçi yumuşacık oluyor, gerçekten çok lezzetli. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

Tatlı patates nasıl pişirilir sorusu aklınıza geldiğinde hemen bu karabuğday unlu poğaça tarifi de aklınıza gelsin :) Çocuklar için de çok lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık olacağına eminim.

Sevgiler.

Malzemeler
1 adet tatlı patates püresi
2 adet yumurta
1 sb karabuğday unu
2 yk tigernut unu (yer bademi unu)
2 yk zeytinyağı
1 tk nane
8 adet zeytin
Tuz

5 yorum

  1. Merhaba, harika tarif için teşekkürler. Tatlı patatesli başka tarifleriniz var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok teşekkür ederim. Tatlı patatesli bir kek yapmıştım. Onun da linkini paylaşıyorum. Sevgiler

      http://www.kurumsalevhanimi.com/2019/03/tatli-patatesli-kek.html

      Sil
  2. Merhaba. Sitenizi yeni keşfettim. Tarifler için teşekkürler hepsi çok güzel görünüyor. Karabuğdaylı tarifler oğlumun tahıl ve süt alerjisi nedeniyle özellikle ilgimi çekti. Bu tarifi de denemek istiyorum ama oğlumun patatese de alerjisi var. Patates yerine yer elması kullanılabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok gecmis olsun. Tatli patates aslında yapısı gereği patatesten epey farklı. Tatlı patatese de mi alerjisi var? Bir donem oğlumda da öksürük yaptı patates. Yer elması olabilir ama un oranı değişir çünkü kıvamı tatlı patates kadar yoğun olacağını zannetmiyorum. Ben bazen patates yerine alabaşta kullanıyorum. Sevgiler

      Sil
  3. Tatlı patates de veremiyorum maaalesef. Alabaş ile deneyeceğim ama tarifi. Teşekkürler.

    YanıtlaSil