Vegan Kaju Peyniri

vegan peynir


Kaju Peyniri Tarifi

Yıllar önce bana birisi kahvaltıda pek reçel aramayacaksın dese deli herhalde derdim çünkü kavanoz kavanoz reçel bitirirdim. Bundan bir yıl önce birisi bana kahvaltıda peynir yemeyeceksin dese uzaylı herhalde derdim çünkü peynir ve reçel benim kahvaltıda vazgeçilmezlerimdi.

Sonra anladım ki kahvaltıda ne kadar gereksiz şeker alıyormuşum, ilk önce reçelden vazgeçtim. Sonra da oğlumun alerjisi sebebiyle sütsüz, yoğurtsuz, tereyağsız kısacası süt ürünleri olmayan bir hayatla tanıştım. Alerji konusunu ve detayları Süt Alerjisi ve Yaşadıklarımız yazımda paylaştım, okumanızı tavsiye ederim :)

1 yıldır diyetteyim ve şaşırtıcı ama aklıma pek peynir gelmiyor. Hatta markette bir çok vegan peynir alternatifi satılıyorken denemek için almadım bile. Ayrıca vegan peynir fiyatları gerçekten çok yüksek, evde çok daha uygun bir fiyata vegan peynir yapabilirsiniz.


Uzun süredir kajudan bir vegan peynir yapma fikrim vardı ama denememiştim. Nihayet denedim ve çok lezzetli oldu. Tek dikkat edilmesi gereken nokta fazla yemenizi sağlıyor. Kontrollü olmak lazım :)

* Öncelikle kajuları 5 saat kadar suda beklettim. 

* Suyunu süzdüm ve mutfak robotunda püre haline getirdim.

* İçine limon suyu, zeytinyağı, nutritional yeast, tuz ve baharat ekleyip karıştırdım.

* Bir kase içine sıkıca bastırarak yerleştirdim. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdim.
(kaseden kalıp halinde çıkarmak isterseniz içine bir parça yağlı kağıt koyabilirsiniz.)

Hiç beklemediğim kadar güzel oldu. Krakerlerinizi batırıp yiyebilirsiniz. Kaju vegan peynirini denemenizi tavsiye ederim.

Sevgiler.

Malzemeler:

200 gr kaju
1 yk limon suyu
1 yk zeytinyağı
1 yk nutritional yeast (Vegan parmesanı olarak geçiyor, şart değil ama evde olduğu için lezzet katmak için ekledim.)
Tuz
1 çk zerdeçal
Baharat ile süsledim.

4 yorum

  1. Harika bir tarife benziyor bende vegan bir danisanim icin ararken rast geldim. emeginize saglik sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,

    Ben de benzer bir tarif üzerinde çalışıyorum, buzdolabında dinlendikten sonra 2 saat 80 derecelik fırında firinlamak da güzel oluyor. Fermentasyon için bir öneriniz var mı?

    YanıtlaSil