İki Malzemeli Pratik Kurabiye

kolay kurabiye tarifi

2 Malzemeli Pratik, Glutensiz Kurabiyeler

Daha önceden oğlumun inek sütü alerjisi ile ilgili yazmıştım, Süt Alerjisi ve Yaşadıklarımız yazımda da detaylı okuyabilirsiniz.


Bu yüzden oğluma henüz kuruyemiş denemesi yapmadık, ceviz ve badem türevlerini de 2 yaş sonrasına bırakalım dedi doktoru.

Geçen günlerde ufak bir ayçekirdeği denemesi yapmıştım, çok şükür bir tepki olmayınca bugün de ufak bir sütsüz, glutensiz, şekersiz, yumurtasız kurabiye ile yine deneme yapmak istedim. 

Sadece birkaç malzeme ile 5 dakikada hazırlayabilirsiniz. Az malzemeli kurabiyelerin hazırlanışı pratik oluyor. En beğenilen kurabiye tariflerimden oldu. Oğluma yaptım ama biz yedik.

Hatta ilk yaptığımda 10 dk sonra bitti, şimdi malzemeleri arttırıp tekrar pişirdim :)

🍪1 sb ay çekirdeği ve 1 sb dut kurusunu mutfak robotundan geçirip un haline getirdim. 

🍪 1/2 sb içme suyu ve 1 tk hurma püresini ekleyip karıştırdım. Suyu yavaş yavaş eklemekte fayda var, hamur kıvamına göre su miktarı değişebilir. (İsterseniz 1 çk ucuyla karbonat ve çok az da sirke ekleyip biraz kabarmasını da sağlayabilirsiniz.) 

🍪 Şekil verip 25 dk 170 C'de pişirdim. Fırından çıktığında lokum gibiydi. Bu tarif ile 36 adet minik kurabiye çıkıyor.

Çocuklar için çok besleyici, hem lezzetli hem de ✔süt ✔gluten ✔yumurta içermiyor. 

Bebekler alerjik oldukça annelerin de yaratıcılığı artmaya başlıyor. Evdeki malzemelere hep başka gözle bakar oldum. Hem vegan hem de glutensiz beslenmeyi tercih edenler için bence iyi bir alternatif.

Denemenizi tavsiye ediyorum. 

Sevgiler🍀

Hiç yorum yok