Münih Günlüğüm - 6


Garmisch - Partenkirchen Gezisi

Münih'e taşındıktan sonra en çok duyduğumuz yorum "Münih merkezi bırakın, esas yakın köylere gidin" oldu. Biz de merak ettik ve gezimize ilk olarak Garmisch - Partenkirchen ile başladık. İyi ki de öyle yapmışız. Güneşli bir günde, çok keyifli, dinlendirici saatler geçirdik. 

Çok büyük gezilecek alanları yok ama teleferik ile Zugspitze'ye de çıkınca en az 4-5 saat ayırmanız gerekir diye düşünüyorum.

Garmisch-Partenkirchen'in nüfusu yaklaşık olarak 26.000'miş. Aslında Garmisch ve Partenkirchen daha öncede iki ayrı kasaba olarak geçiyormuş ancak sonradan birleştirilmiş.

60 kilometrelik kayak pisti sebebiyle kışın kayak yapmak isteyenler için bir cazibe merkezi haline gelmiş. Biz karlı bir günde gitmediğimiz için göremedik ancak kışın çok yoğun bir ilgi oluyormuş. Hatta ufak bir bilgi, 1936 Kış Olimpiyatları burada yapılmış.

Garmisch - Partenkirchen'de gezerken sürekli sağ sola bakmak zorunda kalıyorsunuz çünkü evlerin üzerinde tarihi, dini olayları veya gelenekleri sembolize eden resimler var. Hepsi ayrı güzellikle ve etkileyici.

Bu evleri görmek için ana caddeler olan Ludwigstrasse, Marienplatz, Frühlings civarını gezmeniz yeterli olacaktır. Zaten kalabalık bir alışveriş caddesi var, orada ilerlediğinizde her şeyi bir arada bulabilirsiniz :)

Bu bölgeyi gezdikten sonra teleferik ile Zugspitze'ye çıkmaya karar verdik. Teleferikte sıra olmaması ve sık kalkması bizim için büyük rahatlık oldu. Manzara gerçekten nefer kesici, yeşilin her tonunu görebilirsiniz.Yukarı çıkmak için birkaç patika var. 



Bize bilet aldığımız yerden "yukarı çıkın sonra keyifli bir yolda, orman içinde 25 dk kadar Zur Hochalm'a yürüyün ve oradan tekrar teleferik ile inin" diye önerdiler. Plan güzeldi ama yürüyüş yolunun dik, taşlı olduğundan bahsetmediler ve yanımızda da bebek arabası olduğu için bizim için epey zorlayıcı bir patika oldu.

Size tavsiyem tam tersini yapın, Zur Hochalm'a teleferik ile çıkın ve patikadan aşağı doğru inip tekrar teleferiğe binin. Çok daha keyifli bir gezi olacağına eminim:)


Yukarı çıkınca da Restaurant Alpspitz'de oturup manzaranın keyfini çıkarmayı ihmal etmeyin. Temiz hava içinde, dağ manzarası karşısında dinlenme fırsatı bulmuş olacaksınız.

Çok keyifli bir geziydi. Rotanıza dahil etmenizi tavsiye ederim. Gitmiş kadar oldum demek için videoyu mutlaka izleyin.

İyi tatiller.

Önceki gezi notları için tıklayınız. :)

Hiç yorum yok