Münih Günlüğüm-5

münchen zoo

Münih Hayvanat Bahçesi

Münih'te çocukla yapılacak aktiviteleri araştırırken hayvanat bahçesine gitmeye karar verdik. Yıllardır hayvanat bahçesine gitmemiştim, sanırım en son kızım 3-4 yaşındayken Darıca'daki hayvanat bahçesine gitmiştik. Bu tarz yerlerde hep içim sıkılır, doğal ortamlarından uzak, kendi iklimlerinden uzak, kafesler içinde, beton duvarlar arasında yaşamak zorunda bırakıldıkları için insanlık dışı gelir.

Çocukları da götürüp "Bak yavrum, biz insanız bunlar da hayvanlar" diye tanıtmakta bu durumda hep tuhaf gelir ama Münih'teki hayvanat bahçesine (Tierpark Hellabrunn) gittiğimizde hiç öyle hissetmedim. Sanki ormanın, çok büyük bir yeşil alanın içine yollar yapmışlar, biz de ailecek onların arasında geziyoruz gibi hissettim.

Bu büyük alanda tüm gününüzü geçirebilirsiniz. Yemek yiyebileceğiniz 5-6 çeşit restaurant var ayrıca çocuklar için çok keyifli parklar ve oyun alanları var.

münih hayvanat bahçesi

Girişte size hayvanat bahçesinin planı, etkinlik saatleri ve hayvanların beslenme saatleri ile ilgili bir bilgi kağıdı veriliyor. Biz kaçırdık ama beslenme saatlerini takip etmek keyifli olabilir diye düşünüyorum.

Keçilerin olduğu bölüme mutlaka gitmenizi tavsiye ediyorum. Çocuklar için çok keyifli bir etkinlik oluyor. Keçileri sevebilir, onları besleyebilir, o alanda uzun bir süre geçirebilirsiniz. 
keçi

Özetle, eğer yolunuz Münih'e düşerse yapabileceğiniz etkinliklerden birisi de Münih Hayvanat Bahçesine uğramak olabilir.

Eğer gitmiş kadar oldum demek istiyorsanız. Münih Hayvanat Bahçesi videosunu mutlaka izleyin.

Sevgiler.

Önceki yazı için Münih Günlüğüm - 4

Foto :) @erhankoseoglu

Hiç yorum yok