Şekersiz Parmak Kurabiyeler

kolay kurabiye tarifi


"İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş." derler. İşte bu kurabiyeler tam da bu duruma örnek :) Yıllardır "Halloween nedir? Neden kutlanır? Ne anlamsız bir etkinlik" diye atıp tutardım. Sonuçta ne oldu :) Münih'e taşındık ve halloween etkinliklerinin ortasına düştük. 

Aslında en görkemli kutlama Amerika'daymış. Avrupa'da da Amerika'nın etkisiyle yavaş yavaş yayılmaya başlamış. Burada yaşayanlar ile konuştuğumda anladım ki son yıllarda kutlamalar artmış. Hatta oğlumla gittiğimiz oyun grubundaki bir annenin anlattığına göre geçen sene çok umursamadığı için şeker almamış ama kapıyı o kadar çok çocuk çalmış ki evde yokmuş gibi yapmak zorunda kalmışlar.

cadılar bayramı

Sonuç olarak, anlamsız bulsam da kızım arkadaşının ailesinin partisine davetli olunca günlerdir kostüm arıyoruz, planlar yapıyoruz. Büyükler için çok çeşitli kostümler var ama çocuklar için imkanlar daha sınırlı. Galeria, Karstadt gibi büyük mağazalar ufak halloween alanları hazırlamışlar. Maskeler, kostümler, yüz boyaları, iskeletler ile dolu.

Cadılar Bayramında da çeşitli parmak kurabiyeler, kanlı göz şekerler, üzerinde göz olan kekler pişirmek pek moda. Kızım da parmak kurabiye yapmak istedi. Malzemeleri tek tek hazırladı, hatta bir video bile çekti.
şekersiz

Bence yaptığı kolajlar harika oldu. Videoyu mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum.

Bu arada ilk defa bir tarifte tapyoka nişastası kullandım. Tapyoka nişastası Cassava adı verilen bitkiden elde ediliyor. Tapyoka nişastası genellikle kıvam arttırıcı bir madde olarak kullanılıyor. Kurabiyelere, krakerlere kıtır kıtır bir lezzet katıyor. Farklı tariflerde de kullanmak istiyorum.


Un olarak glutensiz bir un yerine tam buğday unu kullandık. Yani kurabiyelerimiz glutenli ama şekersiz :) Biz zeytinyağı ile hazırladık ama tereyağı ile de güzel olabilir. Ben şuanda tereyağı yiyemediğim için zeytinyağı kullandık. Bu konuda Süt Alerjisi ve Yaşadıklarımız yazımı okuyabilirsiniz.

Malzemelerimizi karıştırıp, parmak şekli verdikten sonra 170 C'de 20 dakika pişirdik. Tırnaklar önemli :) Bademleri ılık suda 5-10 dk kadar bekletip kabuğunu soyduk. Pişirmeden önce kurabiyelerin başına ekledik.

Afiyet olsun :)

Malzemeler
1 sb tam buğday unu
1 adet yumurta
1 çb zeytinyağı
1 tk Tapyoka nişastası
1 yk kabartma tozu
1 yk şekersiz fıstık ezmesi
Tırnaklar için badem

Hiç yorum yok