Şekersiz Leblebi Kurabiyesi

şekersiz leblebi kurabiyesi

Yıllardır yorgun olduğumda, eve çok yorgun geldiğimde veya dinlenmek istediğimde yaptığım şey hep aynıdır. Yeşil çay demlerim yanına da biraz sağlıklı atıştırmalık, çerez, hurma vb. şeçeneklerden birini eklerim. Beni gerçekten çok dinlendirir ancak oğlumun alerjisi sebebiyle 6 aydır çerez yiyemiyorum. Bende bu aralar leblebiye sardım :)

Çocukken en sevdiğim lezzetlerden birisi leblebi ve kuru üzümdü. O günleri hatırladım. Bu yüzden "Acaba leblebiden tatlı olur mu?" diye düşünmeye başladım. Olurmuş, hem de çok güzel olurmuş. Hatta madem leblebi diyeti diye bir diyet var leblebi kurabiyesi de olur diye düşündüm.

Münih'e taşınacağımız için dolaptaki malzemeleri azaltmaya, farklı tariflerde kullanarak değerlendirmeye çalışıyordum. Bu tarifte öyle bir günde ortaya çıktı. Uzun uzun anlatabileceğim bir tarif değil, tüm malzemeleri karıştırıp kendi zevkinize göre süslemeniz yeterli. Pişirmenize de gerek yok :)

Leblebi Kurabiyesi

Malzemeleri aşağıda paylaşıyorum. 

* Leblebi ve dut kurusunu un haline getirdikten sonra muzu çatalla ezip, kakao ve su ekleyip hepsini karıştırdım. 

* Dolapta yarım saat kadar bekletip daha sonra şekil verdim. 

* Üzerini isterseniz hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz veya kızımın yaptığı gibi portakal kabuğu tozu da ekleyebilirsiniz.


Sevgiler🍀


Malzemeler


2 çb leblebi
2 adet muz
2 yk kakao
1 çb dut kurusu
4 yk su


Hiç yorum yok