Tahta Kaşıklar nasıl temizlenir?


tahta kaşık nasıl temizlenir

Tahta kaşıklar mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden. Sapları ısınmıyor, kolay kullanılabiliyor, tencereleri çizmiyor diye düşünüp çok kullanıyoruz. Ama tahta kaşıkları yıllarca kullanmak sağlıklı mı? ya da tahta kaşıkları nasıl temizliyoruz? 

Zaman zaman kullandığım kaşıklarımı kendime göre hijyen önlemleri alarak değiştiriyorum hatta geçen günlerde yeni şimşir kaşıklar aldım. Şimşir kaşıkları sert olması, sıkı lif yapısı, çatlamaması ve yıkandığında suyu emmemesi açısından tavsiye ediyorlar. Eğer şimşir kaşıkları ilk aldığınızda zeytinyağı ile yağlarsanız gözeneklerinin içine yağı hapsediyor ve su girişi engellenmiş oluyor. Böylece kaşığın sert yapısı bozulmamış oluyor.

Tahta kaşıkları bulaşık makinesine koymamaya çalışıyorum ama bazen üşenip koyduğum oluyor. Hangimiz yapmıyoruz ki? O zaman da sanki kaşıklara iyice kötü koku siniyor ve çıkmıyor. İçine giren deterjan da aslında biz çorbamızı karıştırırken çözülüp çorbamıza geçiyor. 

Çok kolay bir yöntemle kaşıklarımı temizledim, çok mutluyum. Temizledikten sonra çıkan suyun fotoğrafını koymuyorum, çok fena :( 

Bir tencereye kaşıklarımı koydum. Bir yemek kaşığı karbonat, 2 yemek kaşığı da sirke ekledim. Sonra kaşıkların üzerini örtecek kadar su ekleyip 15 dakika kadar kaynattım.
Hem tüm kaşıklar temizlenmiş, hem de kokuları gitmiş oldu. Çıkan suyu görünce inanamayacaksınız. Bu yazıyı okuyup deneyen binlerce kişiden her gün mesajlar alıyorum. Herkes aynı şaşkınlık içerisinde.

Sizde düzenli olarak kaşıklarınızı kontrol edip temizlemeyi unutmayın.

Sabun cevizini daha önceden duymuş muydunuz? Hem doğal hem de çevre dostu hem de ekonomik. Ev temizliğinde ve çamaşır yıkarken kullanmaya başladım. Özellikle çocukları olanlar bence mutlaka kullanmalı. Mutfak tezgahını bile sabun cevizi ile temizlemeye başladım. Sabun cevizi nasıl kullanılır? yazımı mutlaka okuyun :) 

Sevgiler.

Hiç yorum yok