Ev Yapımı Pastil


yorgunluk

Bu sene aslında geçtiğimiz yıllara göre daha az soğuk bir kış geçiyor ama yine de ben hafif bir grip olmayı başardım :) Emzirme döneminde olduğum içinde ilaç kullanmak istemiyorum bu yüzden evde alternatif çözümler üretmeye çalıştım.

En büyük sorunum boğaz ağrısıydı üzerine hafif ses kısıklığı da gelince iyice beter oldu ama bu sorunuma en iyi çare olarak elma sirkesini seçtim. İyi ki de denemişim. Ev yapımı elma sirkesi ile yaptığım boğaz gargarası beni çok rahatlattı ve ağrımı hızlıca kesti. Çok şaşırdım, hiç bu kadar etkili olabileceğini düşünmemiştim.


İlaç niyetine daha önceden hazırlayıp kalıplar halinde buzlukta sakladığım kemik suyunu içtim veya bol kemik sulu çorbalar yaptım. Eğer sizde kemik suyu hazırlamayı planlıyorsanız tarifimin linkini aşağıda paylaşıyorum, mutlaka göz atın :)


Bol c vitamini ve limonlu su tüketmemden bahsetmiyorum bile zaten herkesin uyguladığı kürler.

Zerdeçal da bu aşamada en büyük destekçilerden, bu yüzden daha önceden de tarifini paylaştığım Altın Süt'ü sıklıkla yaparak içmeyi de ihmal etmedim.

Son olarakta kendime evde pastil yaptım. Beş dakikamı bile almadı, çok pratikmiş, keşke daha önceden yapsaydım diye düşündüm.

Neyse hemen malzemeleri sayıyorum. Toz veya taze zencefil, tarçın, şeker, tane karabiber, su, bal, limon.


zencefil şekeri

Öncelikle bir tavaya toz zencefili, tarçını, şekeri, suyu, tane karabiberi ve limon suyunu ekledim. Kısık ateşte 5 dk kadar karıştırarak pişirdim. Balı eklemedim çünkü bal sıcak ile tema ettiğinde formu bozuluyor ve zararlı hale geliyor. Bu karışım karamelize olduktan ve biraz soğuduktan sonra balı ekledim. tane karabiberleri karışımdan çıkardım.Karışımdan kaşık ile ufak parçalar aldıktan sonra yağlı kağıdın üzerinde kurumaya bıraktım. Sonra da 30 dk kadar da buzdolabında beklettim.

Şekerleri bir kaba koyduğumda birbirlerine yapışmasın diye üzerine biraz hindistan cevizi unu serptim. Böylece yapışmalarını engellemiş oldum. Bu tariften 10 adet şeker çıktı ama siz tabi ki boyutunu küçülterek şeker adedini arttırabilirsiniz. 

Sevgiler.

Malzemeler:
1 tatlı k. toz zencefil
1 çay k. tarçın
4-5 adet tane karabiber
2 adet kesme şeker
1 yemek k. limon suyu
1 tatlı k. bal
2 yk su

(Ben çok şeker eklemedim ama ne kadar çok şeker eklerseniz o kadar sert ve karamelize olmuş bir pastil elde edebilirsiniz. Tercih sizin:)

2 yorum

  1. Bu pastil pahaliliginda nayirli bir paylasim olmus:) Cogunun icerigi bundan farkli degil ama istedikleri fiatlar can yakici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen gün bir pastil için 37 tl dediler eczanede, gerçekten fiyatları yükseldi.

      Sil