Teff Unlu Limonlu Kek

glutensiz kek tarifi

Uzun süredir kızıma limonlu kek sözü vermiştim ama bir türlü pişirememiştim araya hep başka tarifler girmişti. Sonunda pişirebildim. Geçen aylarda sizlerle "Yeni Süper Besin:Teff" başlıklı bir yazı paylaşmıştım. Bu kek tarifinde de değişik bir deneme yaparak glutensiz teff unu kullandım.

"Acaba kokusu olur mu? Keki sertleştirir mi? Tadını bozar mı?" gibi aklımda birçok soru işareti vardı, sonuçta tüm endişelerim yok oldu. Gayet yumuşak ve lezzetli bir kek oldu. 

Teff Unlu Kek Tarifi

* Öncelikle yumurtayı köpürene kadar 3-4 dk. çırptım. 

* Daha sonra yumurtaya kaymak ve muzu ekledim, tekrar çırptım. Kaymağı neden eklediğimi merak edebilirsiniz ama özel bir sebebi yok. Evde azıcık kalmıştı, bari kek ile değerlendireyim dedim.

* Sonra kalan malzemeleri teff unu, limon suyu, limon kabuğu ve hindistan cevizi yağını da ekleyerek karıştırdım. Kek kalıbında 150 C'de 20 dk. pişirdim.

* Kek pişerken de bir mandalinanın suyunu sıktım ve 1 yemek kaşığı elma suyu konsantresi ile karıştırdım. Kek sıcakken karışımı üzerine döktüm ve nar ile süsledim.

Çok lezzetli, glutensiz - şekersiz ve teff unlu bir kek oldu. En kısa sürede denemenizi diliyorum.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

2 adet yumurta
3 yk Teff unu
1 adet limonun suyu
1/2 limonun kabuğu
1 adet orta boy muz
1 yk kaymak
1 yk Hindistan cevizi yağı

Sosu için
1 adet mandalina suyu
1 yk elma suyu konsantresi

2 yorum

  1. Merhaba. Bu kek kac kişilik acaba? 3 yemek kasigi teff unu az geldide.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben uzun bir kek kalıbında pişirmiştim. İki parmak kalınlığında 5-6 kişilik bir kek oldu. İçinde muz da olduğu için kıvamı koyulaştırıyor. Muz eklemezseniz 6 kaşık civarı teff unu koymanızı tavsiye ederim. Sevgiler.

      Sil