Şekersiz Glutensiz Pasta


Sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz diye pasta da mı yemeyelim? Yiyelim ama ağır kremalı, yağlı, içinde tam olarak ne olduğunu bilmediğimiz pastalar ile kutlama yapmak yerine kendi pastamızı yapalım.

Pasta yapmayı çok sevdiğim için blogda farklı çeşitlerde bircok glutensiz ve şekersiz pasta tarifine ulaşabilirsiniz.

Bu hafta evimizde ufak bir kutlama yapmak istedik, güzel sebeplerimiz vardı. Bu yüzden kızımla beraber mutfağa girdik ve öncelikle hindistan cevizi unundan pasta tabanımızı hazırladık. İlk defa hindistan cevizi unu kullanacaklara ufak bir uyarıda bulunmak istiyorum. Normal unlarda olduğu gibi puf puf ve sıvı bir kek hamuru beklemeyin. Bu glutensiz unun yapısı gereği hamur biraz dağılabiliyor, pek akışkan olmuyor. Bu yüzden çiğ fındıkları da mutfak robotundan geçirip ekledim ki kıvamı arttırabileyim.

Öncelikle iki adet yumurtayı 3-4 dakika köpürene kadar çırptım. Şekersiz bir pasta yapmak istediğimiz için ve tat vermesi için taze  incir - hurma kullandım. İncir ve hurmaları ufak ufak doğradım, yumurta ile birkaç dakika karıştırdım.
Bu karışıma yavaş yavaş çiğ fındıktan yaptığım unumu, hindistan cevizi ununu ve kabartma tozunu, kakao nibini ekledim.

Kakao nibi de ne? diyecekler için ufak bir açıklama yazıyorum. Kakao çekirdeğinin kabuklarından elde edilen ham kakao diye düşünebilirsiniz. Aslında tattığınızda ağzınıza alışkın olduğunuz kakao tadını vermiyor çünkü bizim marketten aldıklarımızda çok fazla katkı maddesi mevcut. Hafifi bir aroma vermek için keklere ve  evde yaptığım çikolatalara bazen ekliyorum.

Fırında kek kalıbında 170 C'de yaklaşık 20 dk. pişirdim.

Bu arada kremasını hazırladım. Hindistan cevizi sütünü aldığınızda üzerinde kreması ayrılmış oluyor. Onu krema niyetine pastalarda, çorbalarda birçok farklı alanda kullanabilirsiniz. Altında kalan kısmı da buzdolabında bir gün bekletirseniz yine krema kıvamını alıyor. Sanırım en fazla iki gün ağzı açık olarak buzdolabında bekletilebiliyor.

Krema kısmını aldım ve tavada elma suyu konsantresi ekleyerek birkaç dakika pişirdim. Kıvamı iyice arttı, sonrada fırından çıkan kekimin üzerine döktüm.

glutensiz pasta

Böylece kekimde biraz ıslak kek kıvamına gelip, nemlenmiş oldu. Sonra da meyveler ile süsledim ve buzdolabında bir saat kadar beklettim.

Böylece glutensiz, şekersiz, tahılsız süper bir pastamız oldu. Umarım kutlamalarınızda tercih edeceğiniz bir tarif olur.
glutensiz meyveli pasta

Afiyet olsun.



Malzemeler:

2 adet yumurta
3 adet hurma
2 adet incir
1 yk kakao nibi 1 çb çiğ fındık 1 sb Hindistan cevizi unu
1 çk tarçın10 gr kabartma tozu
Kreması için:

1 yk elma suyu konsantresi
1 çb hindistan cevizi sütü
Süslemek için erik, yaban mersini, ahududu

Hiç yorum yok