Patlıcanlı Karabuğday Pilavı (Greçka)


patlıcanlı karabuğday

Son dönemin en trend besinlerinden birisi de karabuğday ama sanırım kendisini biraz yanlış tanıyoruz. Öncelikle marketlerden kahverengi karabuğday alıp kokusundan şikayet ediyoruz. Bu karabuğdaylar kavrulmuş olduğu için hem beklenen faydayı alamıyoruz hem de kokusu ağır. Böylece karabuğday ile ilişkimiz daha başlamadan bitiyor. Bu yüzden kavrulmamış karabuğday (greçka) tercih etmemiz gerekiyor.

Ayrıca karabuğday zannedilenin aksine  bir buğday türü, bakliyat veya tahıl sınıfından da değil. Kuzukulaklıgil bitki familyasının bir üyesi :)


Karabuğdaydan daha önceden hem ev yapımı granola hem de granola bar yaptım. İkisi de çok lezzetli oldu. Onları da denemenizi tavsiye ediyorum. Şimdi ise sıra patlıcanlı pilavını denemeye geldi.

Karabuğday çok kolay haşlanabilen hatta haşlamaya gerek kalmadan sıcak suda beklettiğinizde bile yenebilecek kıvama geliyor. Haşlamadan önce birkaç kez yıkayıp, üzerini örtecek kadar su ekleyerek 7-8 dk. haşlamanız yeterli.

Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp fırın tepsisine yağlı kağıdın üzerine dizdim. Üzerinde biraz zeytinyağı gezdirdim, 160 C'de 20 dk. pişirdim.

Patlıcanları pişirdikten sonra bir domatesi rendeledim ve tavada pişen patlıcanlar ile birlikte 3-4 dk. çevirdim.

Haşlanan karabuğdayların üzerine patlıcanı ekleyip karıştırdım. 5 dk. dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Sunum sırasında üzerine maydanoz eklerseniz çok daha hoş bir lezzet oluyor.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

1 su bardağı karabuğday
1 adet patlıcan
1 yk zeytinyağı
1 adet domates
Tuz, baharatlar (zevkinize göre)
Süslemek için maydanoz

Hiç yorum yok