Incir Pestili Tarifim

evde pestil yapımı


Bir süredir evde duran incirleri nasıl değerlendireceğimi düşünüyordum. Pestili çok sevdiğim için sonunda evde pestil yapmaya karar verdim :) Aslında hazır almak kolay gelse de bu tarz tarifler ile evde pratik, sağlıklı ve katkı maddesiz atıştırmalıklar hazırlamak çok kolay.

Aslında taze incirden harika bir incir mayası hazırlayıp sonra da kek, ekmek, krep vb. tariflerinizde de kullanabilirsiniz. ben yaptım, harika oldu. Bu yüzden ufak bir hatırlatma da yapmak istedim.

İncir Pestili Tarifi :

Gelelim pestil tarifine :)

Önce incirleri 15 dk. iyice yumuşayana kadar kaynattım. Daha sonra suyunu süzdükten sonra mutfak robotundan geçirdim, iyice krema kıvamına gelmesini sağladım.

Koyu kıvamda olan incir karışımını spatula ile yağlı kağıt üzerinde şekil vererek ince bir tabaka halinde sürdüm. Kağıda kalınlığı eşit şekilde yaymaya çalışın yoksa bir taraf kurumaya başlarken diğer taraf hala sertleşmemiş olur ve pestil şekline gelmesi epey zaman alabilir. Fırında 120 C'de 1 saat pişirdim.

İncir pestili nasıl kurutulur?

Ufak bir not: Eğer pestilinizi pişirirken fırın kapağına bir tahta kaşık koyar fırını hafif aralık bırakırsanız fırın içindeki buhar çıkacağı için pestiliniz daha hızlı olur.

evde pestil tarifi

Sertleştikten sonra fırından çıkartıp üzerine ceviz ekledim. Rulo haline getirerek 2 cm kalınlığında kestim.

Hem çok hafif hem de çok sağlıklı bir atıştırmalığı pratik bir şekilde hazırlamış olduk.

Diğer pestil tariflerimden "Şeftali Pestili" için tıklayınız.

Diğer pestil tariflerimden "Çilek Pestili" için tıklayınız.

Afiyet olsun.

1 yorum