Glutensiz ve Vegan Tarhana Tarifi

 

glutensiz tarhana tarifi

Hava biraz soğusa, biraz rüzgar esse bende hemen bir çorba pişirme hissi oluşuyor. Tarhana da bence en lezzetli ve pratik çorbalardan. Ama çeşitli sebepler ile beslenmesine dikkat edenler ya da etmek zorunda kalanlar için sınırlı tüketebilecekleri bir besin çünkü genellikle beyaz un ve bol yoğurt ile hazırlanıyor.

İşte tam da bu yüzden herkese uygun olabilecek bir tarif üzerinde çalıştım ve vegan glutensiz tarhana ortaya çıktı. Evde tarhana nasıl yapabilirim? diye düşünenler bu adımları tarif ederek 15 gün içinde kış boyunca kullanabilecekleri tarhanalarını hazırlayabilirler.

Geçen hafta kemik suyu da ekleyerek pişirdim, çok beğendik. Gönül rahatlığıyla tarifi deneyebilirsiniz.

Yoğurtsuz ve Glutensiz Tarhana Tarifi

Tarhana tarifinin ilk adımları zaten fotoda yazıyor :) 3 gün günde 3-4 defa karıştırdıktan sonra büyük bir çarşafa tarhanadan parçalar alıp kuruması için bıraktım.

evde tarhana yapımı

Bu süreçte tabi ki evde ekşi bir koku oluyor ama sonuca ulaşmak için birkaç gün dayanılabilir:)

Tarhana kururken sabah akşam kontrol edip tarhana parçalarının yönlerini değiştirdim, üstü iyice kuruyanları ikiye böldüm ki kuruma hızlansın. Bir hafta bu şekilde devam ettikten sonra hepsini toplayıp mutfak robotundan geçirip toz haline getirdim ve mis gibi glutensiz vegan tarhana hazır oldu.

evde tarhana yapımı

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Sevgiler.

Malzemeler

9 adet domates

4 adet soğan

5 adet kırmızı biber

15 dal maydanoz

1 kase haşlanmış nohut

1 kase sebze kurusu

1 kg karabuğday unu

1 yk maya

Hiç yorum yok