Anneler Kızları ve Beden Algısı kitabı uzun süredir aklımda olan ama bir türlü okuma fırsatı bulamadığım bir kitaptı. Nihayet zaman ayırıp okuyabildim ve verdiği örneklerden fazlasıyla etkilenerek kısa sürede bitirebildim. Eğer bir kızınız varsa hatta kızınız olması şart değil bir çocuğunuz varsa mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum çünkü kitabı okuduktan sonra aslında cümle içinde farkında olmadan gizlediğim beden algısı ifadeleri olduğunu fark ettim :)
• Bugün olduğunuz kadına nasıl ulaştınız?
• Uyum sağlamak için olmadığınız biri gibi davrandığınız oldu mu?
• Giydiğiniz bir kıyafette, bu beni şişman gösteriyor mu diye sorduğunuz oldu mu?
• Hiç daha ince, daha uzun olsaydım diye başlayan cümleler kurdunuz mu; bir çatlak ya da selülit yüzünden daha az sevilebileceğinizden korktunuz mu?
• Ailenizde bedeniniz hakkında nasıl konuşuluyor ya da neler konuşulmuyordu?
• Siz büyürken anneniz kendi bedeni ve sizin bedeniniz hakkında neler yaptı ve neler söyledi? Bu mesajlar tutarlı mıydı?
Bu soruları kendinize sorduğunuzda nasıl hissediyorsunuz?
🌱 Aslında kim olduğumuz yerine kim olmaya çalıştığımız daha önemli sonuçta sadece bize öğretilenlerden, öğütlenenlerden ibaret değiliz. Hayatta bambaşka bir çaba içindeyiz.
🌱 Kitap, "Kızlar annelerin terapisti değildir." diye vurguluyor ve kızlarınızla "yaralarınızdan değil de yara izlerinizden konuşabilirsiniz" diyor.
🌱 Mevlana ne demiş😊 "Maskeni yırt, yüzün muhteşem." Hem annelerin hem de kızlarının kendileri olmayı öğrenmesi gerekiyor🙏
🌱 Bence her annenin, anne adayının okuması gereken örnekler ile dolu bir kitap💯
🌱 Siz nasıl mesajlar aldınız ailenizden ya da nasıl mesajlar veriyorsunuz çocuklarınıza? Tabi ki sadece biz değil kitapta sosyal medyanın etkilerinin aktarıldığı bir bölüm de var😉
Sevgiler🍀
Herseyin sorumlusu anneler ya da ebeveynler dusuncesi zaten iyi anne kosullamasiyla perisan olmus kadinlara olcusuz bir yuklenme gibi geliyor.Oradaki sorular topluma erkeklere arkadaslara da yoneltiliyor mu? Cocuga zimnen ya da acikca dombili diyen ilk kisinin annesi degilse zalim arkadaslari olacagini ve annesi ne yaparsa yapsin bunun cocuk zayiflamadikca degismeyecegini biliyoruz.Aldigi dergiler sosyal medya saglik sektoru oyuncaklar ...
YanıtlaSilİki çocuğu olan bir anne olarak yine mi anneler diyerek başladım kitaba :) Ama aslında günlük dilimiz hakkında biraz farkındalık yaratmaya da çalışıyor. Sen bedenine çok takılırsan, diğer özelliklerini hiçe sayarsan, bir ebeveyn olarak sen de hep bedenini ön planda tutarsan çocuğunda da bu şekilde davranmaya başlar. Zaten medya yeteri kadar yapıyor demiş. Bazı örnekler bende farkındalık yarattı, o yüzden paylaştım blogumda. Sevgiler.
Sil