Nohut Unlu Glutensiz Lahmacun

nohut unlu lahmacun

Merhaba🥰 

Oğlum, lahmacunu çok seviyor ve 4 ay boyunca eliminasyon sebebiyle soğan da yemeyeceği için nohut unu ile soğansız bir glutensiz lahmacun deneme yaptım. Açıkçası biraz tedirgindim ama evdeki herkes çok sevdi. Glutensiz unlar ile lahmacunun ince ve çıtır hamur kıvamını yakalamak zor olsa da imkansız değil. Lezzetli ve kolay bir lahmacun tarifi paylaşıyorum.

Nohut Unlu Lahmacun Tarifi

🔸️Nohut ununa, karnıyarık otu tozu, zeytinyağı, tuz ve su ekleyip yoğurdum. Kolay bir hamur değil, suyu yavaş eklemek gerekiyor.

🔸️Hamuru yoğurduktan sonra 10 parçaya ayırdım. Tabi ki ben ufak lahmacunlar yapmayı tercih ettiğim için o şekilde böldüm.

🔸️Geldik zor aşamaya tezgaha biraz nohut unu döküp yavaş yavaş açtım. İlk iki tanesinde oklavaya yapışınca biraz zorlandım ama sonra başardım.

🔸️Tepsiye dizip üzerine biraz salçayı su ile açıp sürdüm. Üzerine de tavada pişirdiğim kıyma ve havuç karışımını ekledim.

🔸️20 dakika kadar 160C'de pişirdim.

🔸️Fırından çıktıktan sonra hemen yerseniz şahane ama birkaç saat bekleyince hamur eski yumuşaklığını kaybediyor, sararak yiyemeyebilirsiniz.

Şimdiden herkese afiyet olsun.
Sevgiler🍀

Malzemeler
2 su bardağı nohut unu 
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı karnıyarık otu tozu 
Su (1 su bardağından iki parmak kadar az ekledim ve yavaş yavaş😉)
Tuz
100 gr kadar kıyma ile rendelediğim iki havucu tavada pişirdim ama siz zevkinize göre onu değiştirebilirsiniz tabi ki😊

Hiç yorum yok