Doktorların Bilmedikleri ve Yardımsever Ruhlar İçin Araçlar

 

doktorların bilmedikleri

Merhaba :)

İki kitap önerisi paylaşıyorum. Umarım sizler de okurken benim kadar keyif alırsınız.

Doktorların Bilmedikleri - Ron Garner

Uzun süredir Facebook'ta D. Robert Morse hayranları grubundayım. Nasıl dahil olduğumu ben bile hatırlamıyorum :) Grup ağırlıklı olarak beslenme, meyve tüketimi ve iris analizi konularında yoğunlaşıyor. Bu yüzden gruptaki yorumları gördükçe "iridoloji" yani irisin incelenerek kişilerin sağlık durumu hakkında analiz yapılması konusu ilgimi çekmeye başladı. Araştırma yaparken de Ron Garner'ın Doktorların Bilmedikleri kitabına rastladım. En başta belirteyim, yazar natüropati ile alopatik tıbbı (batılı ya da modern tıp) karşılaştırdığı için, bütünsel bakış açısı ile sadece semptom tedavisini kıyasladığı için böyle bir başlık kullanılmış.

Kitabın içeriğinde hem yazarın hastalık / yaşam öyküsü, Robert Morse'u keşfettikten sonra hayatında olan değişimler, beslenme şeklindeki farklılaşmalar ve Robert Morse'un youtube videolarından yazarın çıkardığı notlar yer alıyor.

Özellikle kavun, karpuz, çiğ meyveleri ve taneli ufak meyveleri (yabanmersini, siyah üzüm vb.) tüketerek nasıl bir beslenme düzeni oluşturabileceğimiz, bu beslenme düzeni ile vücudumuzu nasıl toksinlerden arındırabileceğimiz  aktarılıyor. Pişen her besinin aslında ölü enerjisine sahip olduğu ve bedenimize yük olduğundan bahsediliyor. Özetlemek gerekirse asit - alkali dengesi sağlığımız için kritik noktalardan.

Ben kitabı ve anlatımını sevdim. Fazla tıbbi tanım kullanmadan, yormadan ama arada tekrara düşerek tüm amacını aktarmış. Bu alanda araştırma yapanlara, ilgisi olanlara tavsiye ederim.

doktorların bilmedikleri

Yardımsever Ruhlar İçin Araçlar - Ilse Sand

Çevresindekilere Yardım Etmek İsteyen Aşırı Duyarlı Kişiler İçin Bir Rehber yazısını okuduğumda "İşte bu, tam aradığım." dedim çünkü bazen iyi dinleyici, duyarlı dost etiketi yorucu hatta yıpratıcı olabiliyor. Karşındakinin derdini dinlerken bazen elimi kolumu ne yapacağımı bilemediğim ya da bu yüz ifadesi acaba uygun mu diye düşünüp dert ettiğim anlar oluyor. 

Kitabı alırken aslında yardımsever ruhlara nasıl kendilerini koruyabileceklerini anlatan bir rehber olarak düşünmüştüm ama tam olarak öyle değil. Kitap "Dünya'nın sizin gibi ruhlara ihtiyacı var." diyor ve hem sizi hem de karşı tarafı geliştirecek, iyileştirecek ya da empati duygusunu güçlendirecek örnekler veriyor.

Örnekleri okurken bu durumda ben olsam nasıl davranırdım diye düşünerek kendimi iyi hissettiğim anlar da çok oldu. Kitabın size iyi gelmesi için "Gerçekten yardımsever ruh olmak istiyor muyum?" sorusunun cevabını önce kendinize sormanızı tavsiye ederim.

Keyifli okumalar.

Sevgiler.


1 yorum

  1. Yardimsever ruh olmaya tamam da uzun sure keklenmemek sartiyla.Somurulmeye acik biri gibi gorulmeye baslayabiliyor insan bazi parazitlerce...Ya da karsidakinin o yondeki egilimlerini besleyebiliyor farkinda olmadan. O yuzden nerede duracagini bilmeli insan. Aksi halde agir "mizantropi".Bir uctan diger uca gitmek isten degil.

    YanıtlaSil