Ev Yapımı Jelibon Tarifi

evde jelibon yapımı


Jelibon ile aram hiç bir zaman iyi olmadı. "Ahh bir jelibon olsa da yesem hiç demedim." ama oğlumun kreş macerası ile hayatımızda jelibon sorgulamaları başladı. Şu arkadaşım bunu yemiş, bu arkadaşım sürpriz getirmiş derken "Biz yemiyoruz onlardan yavrum" sözlerim sorgulanmaya başladı tabi😉 Bu yüzden bitkisel jelatin (agar agar) ile evde jelibon yapmayı denedim. Çok başarılı bir tarif oldu, çok da sevildi. Evde sağlıklı jelibon yapımını da benden isteyenler için yazmış oldum :)

Ev Yapımı Jelibon Tarifi

🔸️Uzun süredir agar agar almak istiyordum. Marketlerdeki jelatinlerden farklı olarak bitkisel jelatin ile jelibon tarifini hazırladım.

🔸️Mandalina suyu, çilek (yazdan dondurmuştum), cennet hurması ve karadut özü ile denedim. Farklı renkler olsun istedim. Karadut özü tavsiye etmem. Portakal suyu, mandalina suyu efsane. "Annecim enfes olmuş" dedi❤

🔸️İki mandalina suyunu cevzeye koydum, üzerine 2 çay kaşığı bitkisel jelatin (agar agar) ekledim ve 1 tatlı kaşığı da hurma suyu. (Hurma suyunu ilk defa Tarım Kredi Koop. görünce denemek için aldım yoksa evde hep kullandığım bir ürün değil.)

Birkaç dakika karıştırınca koyulaştı ve kalıplara döktüm. Burada hızlı olmak lazım çok beklerseniz cezvede hemen donar.

ev yapımı jelibon


🔸️Ayrıca portakal suyu ile de denedim. İki portakal suyuna 1,5 tatlı kaşığı bitkisel jelatin yeterli oldu.

🔸️Ek olarak kaya şekeri konusunda da yazmak istedim. Denemek için kaya şekeri almıştım çünkü merak🤭 Kaya şekeri eklediğim jelibon daha sert oldu, hurma suyu eklediğim daha yumuşak oldu. Eğer şeker eklemek isterseniz rafine şekerler yerine kaya şekerini tavsiye ederim.

🔸️Özetle 1/2 su bardağı meyve suyuna 1,5 tatlı kaşığı bitkisel jelatin ile rahatlıkla jelibon hazırlayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı bal ya da hurma suyu veya 1 çay kaşığı şeker bence ideal.

🔸️Eğer benim gibi farklı denemeler yapmak için uğraşmazsanız ev yapımı jelibon hazırlama süresi 5 dakika, yarım saatte dolapta beklese tamamdır. Çok pratik.

🔸️Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun. Umarım bana soran herkes tarifi görebilir🙏 

Sevgiler🍀

jelibon kalıpları

Hiç yorum yok