Şeftalili Tart

 

şeftalili tart

Şeftalili Tart

Şeftalili tart tarifi arayanlar koşsun bu kolay tarife. Tart tariflerinde hamurun kıvamı, açılabilmesi ve kenar kıvrımları çok önemli o yüzden pişirirken endişeleniyordum. Bu kolay şeftalili tart tarifiyle hızlıca hazırlayabildim. Hamuru hazırlarken esmer pirinç unu kullanmadım. Daha önceden denememiştim ama çok lezzetli oldu. Glutensiz unlar ile hamur kıvamı tutturmak zor olabiliyor bu tarz durumlarda biraz kıvamı yumuşatmak için karnıyarık otu / tozu da kullanabilirsiniz.

"Şeftalili tart nasıl yapılır?" tarifi adım adım paylaşıyorum :)

🎉Un, tereyağ, yumurta, su ve kabartma tozunu yoğurarak karıştırdım. Hamuru 15 dk. buzdolabında dinlendirdim. Hamuru buzdolabında dinlendirmek önemli yoksa açarken ayrılabilir ya da parçalanabilir.

🎉İki yağlı kağıt arasında açtım ve üzerine labne peynir sürdüm. Bu aşama şart değil ama tuzsuz labne yerine kaymak da deneyebilirsiniz.

🎉Üzerine de ince şeftali ve mor erik dilimleri kestim. Arada kalan boşluklara da dut kurusu koydum. Ben şeker kullanmadığım için meyvelerin lezzeti ve dut kurusu ile tat vermek istedim. Dilerseniz dut kurusunu da un haline getirip meyvelerin üzerine serpebilirsiniz.

🎉 Hamurun kenarlarını kapattım. Ceviz parçaları ile süsledim.
.
🎉160C'de 30 dakika pişirdim. Ağızda dağılan, harika bir hamuru oldu.

Tüm çocuklara sağlıkla ve keyifle geçirecekleri bir yıl diliyorum🙏

Sevgiler🍀

Malzemeler

1 su bardağı esmer pirinç unu 
75 gram tereyağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı labne
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı ucu ile tuz
Süslemek için şeftali, mor erik, ceviz

Hiç yorum yok