Avokado Çekirdeği ve Şampuan

 

avokado çekirdeği
Merhaba :) Ne zaman internette karşıma değişik bir bilgi çıksa deneyene kadar hep aklımda kalıyor. Avokado çekirdeğinden şampuanda aynen böyle oldu😁 Sürekli "acaba avokado çekirdeklerini nasıl değerlendirebilirim?" diye düşünüyordum. Avokado çekirdeklerini rendeleyip çayını yapabilirsiniz ya da salatanıza ekleyebilirsiniz. Avokado çekirdeklerinden şampuan yapabileceğimi öğrenince denemek istedim.

🥑Öncelikle belirteyim fikir sahibi kim bilmiyorum. Google'a ingilizce ya da türkçe avokado çekirdeği kullanımı yazınca neredeyse tüm tarifler aynı kelimelerle yazılmış olarak çıkıyor. Ben de kendime göre yorumlayıp tarifimi paylaştım.

🥑Fotoların üzerine ufak notlar ile tarifi paylaştım.

avokado çekirdeği

avokado çekirdeği rendesi

avokado çekirdeği ve şampuan

avokado çekirdeği ve şampuan


🥑Yaklaşık 400 ml avokado çekirdeği suyuna 1 yemek kaşığı kadar bebek şampuanı ekledim ve çalkaladım. Saçlarımı yıkadım, gayet güzel oldu. Tabi ki köpük köpük olmuyor. Islakken de saçlarım hiç karışmadı. Her banyoda kullanmak yerine haftada bir kere bakım amaçlı kullanılabilir.

🥑Her saç tipine uygun mu bilemiyorum ama denemekten zarar gelmez. Ayrıca şampuan eklemeyip durulama sonrası bakım için bu suyu kullanmanızı önerenler de var. Saça bakım yaptığı, güçlendirdiği ve dökülmesini azalttığı belirtiliyor. Benden söylemesi🙋🏻‍♀️

Sevgiler🍀

Hiç yorum yok