Kuru İncir Pestili

 kuru incir pestili

Bizim evde pestil çok seviliyor. Bu yüzden de bu zamana kadar çilekten kızılcığa farklı malzemeler ile pestil tarifleri paylaştım. Blogda Puding ve Pestiller başlığı altında bulabilirsiniz❤

Eğer hazır pestil almak istemiyorsanız ve çocuklarınıza evde nişastasız, şekersiz pestil yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. 

Evde Kolay Pestil Tarifi

🔴Kuru incirleri yıkadım ve sonra dörde böldüm. Bir kapta bir saat kadar sıcak suda beklettim. Yıkamanız önemli çünkü suda beklettiğinizde üzerindeki tozu suya geçiyor.

🔴İncirleri içinde beklediği su ile blenderda püre haline getirdim. 

🔴Cevizleri biraz kırdım, toz haline getirmeden iri parçalı bıraktım.

🔴Baharat karışımı ve cevizi incir püresine ekleyip karıştırdım. Fırın kağıdına ince şekilde spatula ile yaydım. 50 C'de 2 saat kadar fırında pişirdim. Fırın kapağına tahta kaşık koyup biraz kapağı açık bırakırsanız daha kolay kurur.

🔴Fırından çıkardıktan sonra bir gece mutfak tezgahında bekledi ve kurudu. Sonra ince şeritler halinde kesip şekil verdim.

Çok lezzetli oldu, pestil severlere tavsiye ederim. Çocuklara da çok lezzetli, sağlıklı bir atıştırmalık. 

Sevgiler🍀
                                          kuru incir pestili

Malzemeler

15 adet kuru incir
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı balkabaklı baharat karışımı (içinde tarçın, zencefil, yeni bahar gibi baharatlar olduğu için güzel bir aroma kattı. Siz kendinize uygun gelen lezzette baharatları ekleyebilirsiniz.)

Hiç yorum yok