Ocak 2021 Kitap Önerilerim

 kitap önerileri

2021  yılı verimli başladı. Ocak ayında okuduğum kitapları paylaşmak istedim. Eğer kitap okuma konusunda günlük bir rutin oluşturabilirseniz yılda 50 kitap okumanız mümkün :) Sadece önemli olan rutini oluşturabilmek ve tabi ki sevdiğiniz tarzda kitaplar bulabilmek.


🌿Saplantılı Düşüncelerden Kurtulmak: Kitabın ilk yarısında o kadar çok saplantılı düşünce okudum ki sayesinde yeni saplantılı düşüncelerim oldu😂 Sonuna doğru bunlardan kurtulma yöntemlerinden bahsediyor ama yöntem çok benim yapıma uygun değil. Doğru yol olabilir ama bana pek uygun gelmedi. Sonuçta fayda sağlayan çok olmuş.

🌿Yatağını Topla: Amiral McRaven hem askerlik hayatı boyunca donanmada yaşadıklarını, deneyimlerini ve hem de bu deneyimlerden çıkardığı dersleri anlatıyor. Zaten çok uzun bir kitap değil, hızlı ve rahat okunabilir.

🌿Beden Asla Yalan Söylemez: Acılar, anılar, çocukluk travmaları ve bastırılmış duygular biz fark etmesek de hücrelerimize kadar işliyor. Bunu keşfettiğimiz an da bedenimizde bir çözülme ve iyileşme başlayabiliyor. Alice Miller'da örnekler ile bu durumu detaylı aktarmış.

🌿Yakıcı Sır: Stefan Zweig yazım dilini, akıcılığını çok seviyorum. Herhalde 20 kadar kitabını toplu olarak aldık. Sırayla okuyorum.

🌿Anlat Anneanne: Instagram hesabımda hikayede kitabı paylaşınca anladım ki hepimizde hem İpek Ongun'un hem de Serra'nın yeri ayrı💕 Bu kitapta Serra yok. İpek Ongun'un torunları ile sohbeti ve kendi anılarını aktarması var. Ben gerçek yaşam öykülerini sevdiğim için hoşuma gitti. Aslında kızıma hediye gelmişti ama ondan önce ben başladım🤭

Kitap önerilerinizi bekliyorum.

Sevgiler.

Hiç yorum yok