Çilekli Şekersiz Pasta

kolay çilekli pasta tarifi

Kimler çilekli pasta seviyor :) Seveni çoktur diye düşünüyorum bu yüzden evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir çilekli pasta tarifi paylaşıyorum. Biz kutlama yapmak için bahaneler bulan bir aileyiz, dün de öyle bir gündü. Kutlama yapacak sebeplerimiz vardı. Bu pasta diğer paylaştığım pastalar gibi glutensiz ya da süt ürünsüz değil çünkü siyez unu ile hazırladım. Kremayı da oğlumun inek sütü alerjisi sebebiyle bir deneme yapmak için almıştım o yüzden kullandım. 

Kolay Çilekli Pasta Tarifi

🍓Yumurtayı çırptıktan sonra içine zeytinyağı ve maden suyunu da ekledim. Tüm sıvı malzemeleri karıştırdım.

🍓Kayısıları biraz sıcak suda beklettim. Sonra kayısı, fındık ve muzu robottan geçirdim. Sıvı karışıma keçiboynuzu unu ile birlikte ekledim. Koyu kıvamlı bir yapısı oldu. 160 C'de 25-30 dk kadar pişirdim.

🍓Krema, labne ve balı bir kapta mikser ile 3-4 dk kadar çırptım. Yoğun kıvamlı ve sert bir yapısı oldu.

🍓Kek pişip soğuduktan sonra ortadan ikiye kestim. Sosu sürüp üzerine minik çilek parçaları ekledim. Sonra da kekin yarısını üzerine koyup tekrar sosundan sürdüm.
çilekli pasta

🔈Çok lezzetli ve hafif bir lezzeti oldu. Siz süt ürünü kullanmak istemezseniz muz ve çileği mutfak robotundan geçirip krema gibi kullanabilirsiniz. Öyle de çok lezzetli oluyor. 

Sevgiler🍀 

Malzemeler
1.5 sb siyez unu
2 yumurta
1 çb maden suyu
1 çb fındık
5 yk zeytinyağı
5 kuru kayısı
1 tk keçiboynuzu unu
1/2 muz

Kreması için
1 yk krema
1 yk labne
1 yk bal
Süslemek için çilek (6-7 adet🍓)

1 yorum

  1. Kayısı yerine hurma kullansak tadında bir değişiklik olur mu? Keçiboynuzu unu kullanmasak olur mu?

    YanıtlaSil