Salepli Şekersiz Dondurma

Salepli dondurma

Artık yaz geldi ve tabi ki sıcaklık arttıkça dondurma herkesin aklına gelmeye başladı. Ev yapımı dondurmalar doğal olarak hazır dondurmalardan daha farklı oluyor çünkü dondurma makinelerinin karıştırma gücü ile kol gücü kıyaslanamaz :) Çocuklara ev yapımı dondurma hazırlamak istiyordum. Eğer sizin de aklınızdan "Ev yapımı kolay dondurma tarifini birisi yazsa da ben de yapsam." diye geçiyorsa işte tarif geldi :)

Kaç gündür vakit ayırıp yazamadım, zaten foto çekmek için de mutfağa saklanmıştım🙈 Oğlum geldi, bir şeyler istedi. Ben çekene kadar dondurma eridi. Neyse, siz deneyip güzel fotolar paylaşırsınız kesin.

Salepli Şekersiz Dondurma Tarifi

* Öncelikle dutları mutfak robotunda un haline getirdim.

* Sütü tencereye döküp dutu da ekledim. Birkaç kaşık süt ile salepi ayrı bir kapta karıştırıp tencereye ekledim.

* Yaklaşık 20 dakika karıştırarak pişirdim. Kıvamı yavaş yavaş koyulaştı. Kıvamı koyulaşınca ocağı kapattım ve karıştırarak soğuttum.

* Karışım biraz soğuyunca ikiye böldüm. Yarısını bir kaba aktardım. Kalan yarısına da kakao ekleyip ayrı bir kaba döktüm. Burada dilerseniz birkaç parça çikolata da ekleyebilirsiniz.

* Bundan sonrası biraz takip gerektiriyor. 6 saat boyunca her saat buzluktan kapları çıkartıp karıştırdım. Böylece buzlanması engellenmiş ya da çok azaltılmış oluyor. 

* Evdekilerden tam not aldı. Şimdi farklı versiyonlarını deneyeceğim. Sade olana vanilya aroması da eklenebilir ama bizim evde yoktu o yüzden eklemedim.

Sevgiler🍀

Malzemeler
1 litre süt
1çb dut kurusu
1.5 yk salep 
1.5 yk kakao

Hiç yorum yok