Patatesli Nohut Unlu Poğaça

nohut unlu glutensiz poğaça


Merhaba :)

Nohut unundan poğaça denediniz mi? Bir nohut sever olarak nohut ununu da severek kullanıyorum. Nohut unu tariflerini incelerken ekmek, kraker vb. tarifler görebilirsiniz. Ben de blogumda bir çok nohut unlu tarif paylaştım.

Ama bu tarifi instagramda paylaştıktan sonra yüzlerce kişi nohut unlu poğaça tarifini denedi ve çocuklarının favorisi oldu.

Nohut Unlu Patatesli Poğaça Tarifi

🥯Patatesleri haşladım ve rendeledim. Üzerine de havucu rendeleyip karıştırdım. Havucu haşlamadım sadece rendenin ince tarafını kullandım. Yumurtayı eklemeden önce soğuması için biraz bekledim.

🥯Yumurta, zeytinyağı, tuz, ay çekirdeği ve baharatı da ekleyip karıştırdım. Kıvamın yoğunluğuna göre 2 yemek kaşığı nohut unu ekledim. Siz ekleyeceğiniz un çeşidine ve hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Glutensiz unların, sıvı emme özelliği farklı olduğu için farklı bir un kullandığınızda unu yavaş eklemenizde fayda var :) Son olarak peyniri rendeleyerek hamura ekledim.

🥯 Karışımdan dondurma kaşığı ile parçalar alıp tepsiye dizdim. Üzerine susam ve çörek otu ekledim. 160 C'de 20 dakika pişirdim.

Patatesli nohut unlu glutensiz bu poğaçayı deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Sevgiler.

Malzemeler (16 adet)

2 adet patates🥔
1 adet havuç🥕
1 yumurta🥚
2 yk nohut unu
4 yk zeytinyağı
1 çk tuz
1 yk ay çekirdeği
1 çk karışık baharat (kekik, fesleğen, nane)
Peynir
Üzeri için susam ve çörek otu

Hiç yorum yok