Dark Waters (Karanlık Sular) Filmi


karanlık sular


⚠️TEFLON⚠️ Dark Waters (Karanlık Sular) filmini izlediniz mi? Filmden bahsetmeden önce izlemenizi tavsiye ediyorum ve bu gerçek hikaye sayesinde dünyada neler döndüğü hakkında üzülerekte olsa biraz daha fikir sahibi olalım.

🚩Dünyanın en büyük kimya şirketlerinden DuPont’a açtığı davayla yıllardır süren bir kimyasal atık skandalını ortaya çıkaran çevreci avukat Robert Bilott’ın hikayesini anlatıyor.

🚩DuPont şirketi ilk başta tanklarda kullanılan ve doğaya zarar veren teflon (C8’i, diğer kod adıyla PFOA (perflurooctanoic) maddesini) yapışmaz özelliği ile tencere ve tavalara uygulayarak, yemeklerimize dolaylı olarak sindirim sistemimize kadar sokmasının hikayesini anlatıyor ve tabi ki bu alanda bir avukatın çabasını, yalnız kalma hikayesini. Teflon üretim aşamasında çalışanların başlarına gelenleri, üretim hattının çevreye verdiği zararları aktarıyor.

🚩Filmi izledikten sonra evdeki teflon tavalarınıza bir daha bakın. Konu tabi ki sadece tava değil, hava da kirli, diğer bir çok sağlığımızı etkileyen sebepler var ama yine de fikir sahibi olmak için bence izlenmeli🙃 (Görsel DuPont'un Happy Pan reklamından) İzleyin siz karar verin, benden haber vermesi.

Sevgiler🍀

Hiç yorum yok