Ekmeksiz 10 Kahvaltı Önerisi - 2


ekmeksiz doyulur mu

Her gün yüzlerce kişi Ekmeksiz 10 Kahvaltı Önerisi yazımı okuyor, Google'a "ekmeksiz kahvaltı" yazınca ilk sırada benim yazım çıkıyor :) Bu yüzden çoook mutluyum :) Sevgili Canan Karatay sayesinde ülkemizde büyük bir ekmek farkındalığı yaşandı. "Ekmeksiz doyulur mu?" en çok kafaları karıştıran soru. 

Hatta bana her gün "Gerçekten doyuyor musunuz?" diye sorular geliyor. Bu yüzden ekmeksiz hazırladığım kahvaltıların ikinci serisini de hazırladım. Böylece toplamda ekmeksiz, glutensiz, şekersiz ve doyurucu 20 kahvaltı tabağı paylaşmış oluyorum. Umarım herkese faydası olur.

Ekmeksiz 10 Kahvaltı Önerisi

ekmeksiz kahvaltı
Tüm uzmanlar #eattherainbow yani gökkuşağı🌈 gibi renkli beslenin diyor, ben de soframıza yansıtmak istedim. Köşelerdekiler humus ama evde biraz kaju da vardı, onu da suda bekletip krema haline getirdim. Humusa ekledim, çok güzel oldu. Tavsiye ederim. 
Daha önceden de pancarlı humus yapmıştım. O da şahane bir lezzet, mutlaka deneyin.

Ortadaki ekmek, daha önceden tarifini paylaştığım unsuz, mayasız, glutensiz bir karabuğday ekmeği hatta ekmek değil aslında. Karabuğdayın kendisi ve su ile pişiriliyor :) Ekmek olarak tanımlıyoruz. 
Havuç, kırmızı biber, alabaş, elma, domates, salatalık, nar ve avokado da diğerlerine eşlik etti.


madımak salatası

Kahvaltımda madımak, tere, turp, avokado ve ceviz var. Madımak bitkisini kahvaltılarınıza eklemenizi tavsiye ederim. Kavurup yumurtalı da yapabilirsiniz, çok lezzetli oluyor.

💚Madımak, güçlü antioksidan özelliği sayesinde vücudu serbest radikallere karşı koruyor.
💚Kan şekerinin dengelenmesine destek oluyor, özellikle yüksek kan şekerini normal seviyelere indirmede etkili olduğu biliniyor.
💚İdrar söktürücü özellik gösteriyor.
💚Çayı yapılarak içildiğinde mide ve bağırsağı rahatlatıyor.
💚Antiseptik özellikler gösterdiğinden mide ve bağırsakta oluşabilecek hastalıkların önüne geçiyor.
💚İshal sorununun hızla son bulmasına destek oluyor.
Kaynak @yemekcom

ekmeksiz kahvaltı

Mantar içinde mücver :)  Önce bir kabağı rendeleyip suyunu sıktım. Üzerine 2 adet yumurta, 3 yk karabuğday unu, zeytinyağı ve karışık baharatlar ekledim. Mantarların içini doldurup fırında 180 C'de 20 dk pişirdim. Hem çok doyurucu hem de çok besleyici bu lezzeti mutlaka deneyin:)

ekmeksiz kahvaltı
Roka ve kuzu kulağı üzeri keçi peyniri, çiğ pancar ve turp, zeytin, yumurta ve ceviz ile kahvaltı yapabiliriz. Turp normalde kahvaltıda pek tercih edilmez ama turp ve pancar kahvaltıda çok tok tutuyor. Tavsiye ederim.


ekmeksiz kahvaltı

Bazen tost yemek istediğini yazanlar oluyor. Onlar için de pratik bir alternatif. Tüm malzemeleri karıştırıp, fırında 170 C'de 15 dk kadar pişirmeniz yeterli.

Malzemeler (6 adet)
1 sb kinoa gevreği 
2 Adet yumurta
1 yk yoğurt
2 yk zeytinyağı
Dereotu
Baharat karışımı 
fırında domates

* Önce domatesin içini biraz boşalttım, tuz-zeytinyağı ve fesleğen ekleyip 20 dk 150 C'de fırınladım. 

* Sonra tabanına peynir koydum, üzerine de yumurtayı ekledim. 150 C'de 10 dk kadar pişirdim. 

* Yanına da avokado, zeytinyağı, limon ve baharat karışımını hazırladım. Salatalıklarımızı batırarak yedik. 

* Tabaktaki siyah şey ne derseniz, siyah sarımsak🙃


kraker tarifi

* Öncelikle kuru domatesleri 5 dk kadar yumuşaması için sıcak suda beklettim.
* Mutfak robotundan geçirip püre haline getirdim.
* İçine susam, ay çekirdeği, zeytinyağı, fesleğen, tuz ve kinoa tozu ekledim. Kinoa tozu evde olduğu için ekledim. Siz dilerseniz #nohutunu #karabugdayunu #yulafunu ekleyebilirsiniz.

Hamuru biraz yumuşatmak için kuru domatesleri beklettiğim sudan 2 yk ekledim. Yağlı kağıdın üzerine serip kare şeklinde kestim. Sonra 20 dk 150 C'de pişirdim. Biz çok sevdik umarım siz de denersiniz.

Malzemeler
14 parça kuru domates
1 yk susam
1 yk ay çekirdeği
1 yk zeytinyağı
1 çk fesleğen
Tuz
2 yk kinoa tozu @nustil_
2 yk su

patatesli yumurta

Röşti yaptım, çok havalı😉 Bildiğiniz patatesli yumurta ama röşti deniyormuş😊 İsviçre mutfağına özgü bir lezzetmiş, ben içine havuçta ekledim. Patatesli havuçlu röşti oldu.
Tek yapmanız gereken patates ve havucu rendeleyip, biraz tavada yağda kavurmak. Üzerine de yumurta kırdığınızda şahane oluyor.

ekmeksiz kahvaltı

Bol brokolili ve keçi peynirli omletim, zeytin, ceviz ve portakal dilimlerim ile kahvaltım. Dilerseniz brokolileri 5 dk kadar buharda pişirip o şekilde omlet yapabilirsiniz ya da biraz kıtır kalmasını istiyorsanız ufak parçalara ayırıp biraz yağda çevirip üzerine yumurtanızı ekleyebilirsiniz.


maydanozlu salataekmeksiz kahvaltı

* Önce havuç ve kabağı rendeledim.
* Haşlanmış yeşil mercimeği ekledim. 👩‍🍳Un, yumurta, zeytinyağı ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırdım.
* Fırında 175 C'de 20 -25 dk pişirdim. Yanına da ikinci fotodaki gibi bir salata🥗 hazırlarsanız (dereotu, maydanoz, salatalık, domates ve zeytin) harika oluyor.

Malzemeler
1 adet kabak
1 adet havuç
1 çb haşlanmış yeşil mercimek
4 yk karabuğday unu
2 yumurta
4 yk zeytinyağı
1 çk kabartma tozu
1 tk çörek otu


Ekmeksiz 10 kahvaltı önerimi beğendiniz mi?

Sevgiler🍀

Hiç yorum yok