Kış Sebzeleri

pancar sapı yemeği

Kış sebzelerinden bir demet tarif :) Biraz stresli olduğumda mutfakta olmak, yemek pişirmek beni rahatlatıyor. Bu stresin etkisiyle dolapta kalan kış sebzelerini toparlayıp, farklı yemeklere dönüştürdüm. Pancar sapı, kereviz, lahana ve yer elması ile farklı lezzetler ortaya çıkardım. Sizler de dolapta kalan malzemeleriniz ile bu tarifleri deneyebilirsiniz :)

Kış Sebzeleri

🥗 Pancar sapı: Ne yazık ki pancar saplarının çoğunlukla çöpe atıldığını duyuyorum ve çok üzülüyorum. Halbuki pancar sapı turşusu ya da pancar sapı çorbası yapılabilir. Ben zeytinyağlı bir yemek yapmayı tercih ettim.
Pancar saplarını ince ince doğrayıp soğan ile az yağda tavada çevirdim. 
1 yemek kaşığı kadar pirinç ekleyip pişirdim. Çok lezzetli ve besleyici bir yemek oldu.

🥗 Portakallı kereviz: Kereviz genelde pek sevilen bir sebze olmuyor, kokusu ağır geliyor ama bence portakallı kereviz yemeği bir harika :)
Kerevizi ufak ufak kestim, havuçları da ekleyip az yağda tavada çevirdim. Biraz su ekleyip pişirdikten sonra üzerine 1 portakalın suyunu ekleyip soğumaya bıraktım.

🥗Kapuska: Eşimin kapuska yemeğini sevmesi bana ilk başlarda tuhaf gelmişti ama artık bende çok seviyorum. Lahanayı ince ince doğrayıp havuçları da rendeleyip kıyma ve soğan ile birlikte tavada çevirdim. Sonra kemik suyu ve biraz salça ekleyip pişirdim. 

🥗 Yer elması: Yer elmasını çok seviyorum ama soyması çok zor geliyor. Sevdiğim için mecburen katlanıyorum. Yer elmasını rendeledim. Yoğurt, ceviz ve bol baharat ile karıştırdım. Bazen fırında, bazen de kereviz yemeği gibi pişiriyorum.

Fikir olsun diye kış sebzeleri kullanarak pişirdiğim dört farklı lezzeti paylaşmak istedim.

Sevgiler🍀

Hiç yorum yok