En Sevdiğimiz On Kitap

çocuk kitabı


Uzun süredir oğlumla okuduğumuz kitaplar hakkında sorular geliyordu. Kitaplığımızda çok kitap var ama en sevdiğimiz on kitabı sizler için seçtim. Sizin de farklı önerileriniz varsa yorumlara eklerseniz sevinirim. Heyecanla gelecek önerileri bekliyorum.

Sevgiler.

1. Biz Bir Aileyiz

çocuk kitabı

Anne, baba ve kardeşlerin bir arada olmasının önemimi, eğlenceli ve güzel yanlarını aktaran bir kitap. 

2. Zürafalar Ne Sever?
çocuk kitabı

Börti ve arkadaşlarının sakin ve her gün aynı saatte aynı şeyleri yaptıkları bir hayatları var. Bir gün hayatlarına giren Mavi zürafa ile ormandaki günleri değişir:)

3. Dikkat Çalışma Var
çocuk kitabı

Detaylı ve merak uyandıran çizimleri ile hem okuması keyifli hem de okurken oğlumla çok sohbet ettiğimiz bir kitap.

Mahallede hayvanların yaptığı çevre düzenlemesi çalışmalarını anlatıyor. İş makinelerini ve çeşitli hayvanları bir arada görmeyi seven çocuklar için bence ideal. Biz çok sevdik. 

4. Her Şeye Hayır Diyen Aslan

çocuk kitabı

2 yaş civarında çocukların en çok kullandığı kelime olan "Hayır"a vurgu yapan bir kitap. Kitabın son bölümü bana çok uygun gelmediği için değiştirerek okusam da oğlumun hem çizimlerini hem de yavru aslanın sürekli "Hayır" demesini heyecanla takip ettiği bir kitap.

5. Zürafa Saklama Rehberi

çocuk kitabı

Evde zürafa besleseniz nasıl olur, neler başınıza gelir? Bir kız çocuğunun evde zürafa besleme ve zürafayı saklama çabası.

Konusu vermeye çalıştığı mesaj çok önemli değil bence sadece çizimleri için alınabilir. Çizimleri o kadar güzel ki çok eğlenerek okuyoruz.

6. Kış Kitabı

çocuk kitabı

Çocukların hayal güçlerini zenginleştirmek için ideal bir kitap. Zengin detaylar ile süslenmiş, ilk sayfadan itibaren tüm detaylarda hikayenin devamı takip edilebiliyor. Diğer kitaplara göre biraz pahalı ama zengin görsel içeriği açısından bence değer :)

7. Dünyanın En Uzun Atkısı

çocuk kitabı

Oğlum zürafaları çok sevdiği için bizim kitaplığımızda zürafa temalı kitaplar çoğunlukta. Özgür olmak isteyen bir zürafanın hikayesi :)

8. Teo'nun Kaka Kitabı


çocuk kitabı

Tuvalet alışkanlığı eğitimi sürecinde çok tavsiye edilen bir kitap olduğu için aldım. Vücudumuz ve sindirim sistemi ile ilgili bence 2 yaş grubuna göre fazla detay bilgi içeriyor bu yüzden bazı sayfaları hızlı geçebiliyoruz :) ama Teo artık evimizde bilinen bir karakter oldu ve tuvalet alışkanlığı sürecine destek olacağını düşünüyorum.

9. Havalimanında Bir Gün
çocuk kitabı

Havalimanında bir günün nasıl geçtiğini ayrıntılı ve çok detaylı çizimler ile gösteriyor. Çok detaylı çizimler olduğu için çocuğunuz ile beraber üzerinde konuşacağınız bir çok konu çıkabiliyor, ayrıca yeni kelime öğrenmelerini de bu detaylar sayesinde destek oluyor. 

10. Şehirde Bir Gün

çocuk kitabı

Şehirde heyecan dolu bir gün yaşanıyor. Şehirde bir günün nasıl geçtiğini ayrıntılı ve çok detaylı çizimler ile gösteriyor. Çok detaylı çizimler olduğu için çocuğunuz ile beraber üzerinde konuşacağınız bir çok konu çıkabiliyor, ayrıca yeni kelime öğrenmelerini de bu detaylar sayesinde destek oluyor. 


Hiç yorum yok