Kestane Unlu Şekersiz Kek


hindistan cevizi sütlü kek

Uzun süredir indirimde görünce hemen aldığım kestane unum ve hindistan cevizi sütüm dolapta bekliyordu. Hindistan cevizi sütünü de bildiğimiz süt gibi sıvı zannediyordum ama açınca epey şaşırdım. Krema kıvamında, hatta ağzı açık bir şekilde bir gece buzdolabında bekletirseniz iyice kaymak kıvamına gelir. Bunu da ek bilgi olarak paylaşmak istedim. 

Hindistan cevizi sütünü 400 ml'lik bir konserve kabında almıştım. Yarısını kek için kullanmaya diğer yarısını da dondurma için kullanmaya karar verdim. Dondurmanın tarifini de ayrıca paylaşacağım.


Şimdi gelelim kestane unlu, yumuşacık, glutensiz, şekersiz kekimize. Öncelikle birkaç gün geçmesine rağmen kek kesinlikle sertleşmedi, sanırım içinde hem kestane unu olması hem de hindistan cevizi sütü olması ona bu yumuşaklığı verdi. Kızımdan da 10 üzerinden 20 puan aldı, bu yüzden tarifini rahatlıkla paylaşabilirim.

* Öncelikle yumurtayı iyice köpürene kadar çırptım daha sonra da hindistan cevizi sütüne ekleyerek karıştırdım.

* 3 adet iri hurmanın çekirdeklerini çıkararak minik minik doğradım, karışıma hindistan cevizi yağı, kabartma tozu ile beraber ekledim.

* Son olarak kestane ununu ekledim. Daha önceden kestane unu hiç kullanmadığım için yavaş yavaş karıştırarak ekledim.

* Minik kek kalıplarına döktüm. Üzerini süslemek için birkaç tane damla çikolata ekledim, tabi ki sizin zevkinize kalmış. Eklemezseniz de bir kayıp değil :)

* Kekimi 175 C'de yaklaşık 20 dk. kadar pişirdim.

Şekersiz, glutensiz ve kestane unlu harika bir kek oldu.

Afiyet olsun.

Malzemeler:
2 yumurta
200 ml. hindistan cevizi sütü
3 yk. kestane unu
1 yk. hindistan cevizi yağı
10 gr. kabartma tozu
3 adet iri hurma

2 yorum